Pagal galimybes rinkitės aukštos kokybės lazdynų riešutus ir juos gerai paskrudinkite, skonis bus intensyvesnis. Šio pyrago ištakos – Pjemonte, Italijos Langės regione, kur auga skaniausi, itin vertinami lazdynų riešutai (Tonda Gentile delle Langhe). Kavos kremas ir pati kava puikiai paryškina pyrage esančių riešutų skonį.
Lazdynų riešutų pyragas su kavos kremu
Reikės:
Kremui reikės:
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. 22–24 cm skersmens kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
Kiaušinius su cukrumi išplakame iki purumo.
Maltus lazdynų riešutus sumaišome su kepimo milteliais ir žiupsniu druskos.
Į kiaušinių plakinį supilame pravėsusią kavą, vanilės ekstraktą ir maltus riešutus. Sumaišome.
Supilame alyvuogių aliejų, sumaišome ir masę sukrečiame į kepimo formą. Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45 minutes. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti.
Gaminame kremą. Mažame puodelyje cukrų sumaišome su stipria kava ir pakaitiname, kol cukrus ištirps. Šiek tiek atvėsiname.
Maskarponę paplakame elektriniu plakikliu, supilame ketvirtadalį kavos ir dar kartą gerai išplakame.
Pyragą subadome mediniu iešmeliu ir palaistome keliais šaukštais kavos.
Ant pyrago tolygiai paskleidžiame kremą, pabarstome smulkintais riešutais ir pašlakstome kava.
Labai skanus tortas gavosi, ačiū
Nuostabus. Bandžiau jau ne kartą.
Kuo galima pakeisti riešutus?