Kuršėnų vyniotinis su aguonomis
Reikės:
Kremui:
Gaminimas
Orkaitę įkaitinam iki 180 C.
Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais ir maltomis aguonomis.
Išplakame kiaušinius su cukrum iki puriu putų, supilam aliejų, dar paplakam ir supilam sausus ingredientus, gerai išmaišome.
Pilam į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepam apie 12 min. Vos tik iškepa, su tuo pačiu popieriumi susukame ir paliekame.
Kremą gaminame labai paprastai – plaktuvu sutriname DVARO varškę, grietinę ir kondensuotą pieną.
Kai biskvitas atvėsta, atsargiai jį išvyniojam, ištepam kremą ir susukam atgal. Geriausia būtų palikti šaldytuve dar kurį laiką (bent valandą) sustingti.
Negalvokit, kad sunku šį aguoninį vyniotinį padaryt – svarbu tik neperkepti, t.y. kepti apie 10 minučių, o tada iš karto suvynioti ir atvėsinti.
Pasitiuninguot galit šį įdarą kaip tik norit – šokolado gabaliukų įdėt, vanilės ar dar dėti papildomai aguonų. Biskvitas labai paprastas ir užtikrintas.