Kodėl skaniausi? O todėl, kad jų sudėtyje vien tik jūsų mėgstama žuvis. Žinoma, išskyrus plonytį traškų džiūvėsėlių sluoksnį, kuris toks lengvutis ir gardus tampa net ir neverdamas aliejuje. Pakanka purškiamojo ypač tyro alyvuogių aliejaus LA ESPANOLA, kuris nepriekaištingai tolygiai padengia žuvies gabalėlius, tad kepdami orkaitėje jie tobulai apskrunda ir tampa ypač traškūs, neprisigėrę riebalų ir taip mėgstami vaikų bei paauglių. Aukščiausios rūšies alyvuogių aliejus LA ESPANOLA išgaunamas tiesiogiai iš alyvuogių ir tik mechaninėmis priemonėmis.
Skaniausi naminiai žuvų piršteliai
Reikės:
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Skardoje lygiu sluoksniu paskleidžiame džiūvėsėlius ir pakepame apie 4 minutes, kol taps auksinės spalvos. Beriame į dubenį, o atvėsusius pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir tarkuotu kietuoju sūriu.
Žuvies gabalėlius nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Supjaustome norimo dydžio juostelėmis. Kitame dubenyje kiaušinį sumaišome su majonezu, miltais, žiupsniu druskos ir trupučiu juodųjų pipirų. Į gautą masę sudedame žuvies gabalėlius ir švelniai apvoliojame, kad visi tolygiai pasidengtų. Tada po vieną gabalėlį siunčiame į džiūvėsėlių dubenį ir vėl pavoliojame, paspaudžiame ranka, kad trupiniai gerai priliptų.
Padidiname orkaitės kaitrą iki 200 °C, nustatome režimą su vėjeliu. Purškiamuoju LA ESPANOLA alyvuogių aliejumi tolygiai išpurškiame kiekvieną gabalėlį, orkaitės groteles ir ant jų dėliojame paruoštus kepti žuvų pirštelius. Siunčiame į orkaitę kepti 10–12 minučių.
LA ESPANOLA purškiamąjį ypač tyrą alyvuogių aliejų patogu naudoti ten, kur nesinori jausti per daug aliejaus, pvz., kepant lietinius, pakanka papurkšti keptuvę. Taip pat šis aliejus tinka, jei norite, kad kepsnys ar daržovės gražiai apskrustų, bet nepaskęstų riebaluose.