Spausdinti

Laidos prodiuserę Vilmą visi pažįstate. Ji yra autorė nuostabaus obuolių pyrago su varške – tai legendinis Vilmos obuolių ir varškės pyragas  Tai gera žinia šio pyrago gerbėjams: Vilma pristato dar vieną pyragą – moliūgų su kremu. Tikrai rudenį gausu moliūgų, o šis pyragas su kremu – puikus būdas, kaip juos sunaudoti.

Esate skaitę receptų, kuriuose sakoma: puodelis to ir ano. Kaip atskirti europietišką

ir amerikietišką receptus? Per puodelį. Amerikiečiai stengiasi viską supaprastinti, kad būtų komfortiškiau, kad nereikėtų traukti svarstyklių. Jei receptas europietiškas, nurodyti gramai. Jei amerikietiškas ar angliškas – viskas matuojama puodeliais. Nebūtina turėti tikslų puodelio matavimo vienetą – tai 240 ml.

Šis receptas toks, kai viskas matuojama puodeliais. Galite imti savo nedidelę stiklinę. Paimsite didesnę, bus pyrago daugiau. Kitas recepto privalumas toks, kad viskas greitai pagaminama. Nereikia plakti, atskirti trynių nuo baltymų. Sumaišome sausus ingredientus ir sumaišome šlapius.

Moliūgų pyragas su medaus kremu

3
komentarai
1
Porcijos
8 asm.

Pyragui:

3 puodelių tarkuoto moliūgo (mano puodelis 240 ml)
1 puodelio alyvuogių aliejaus
1 puodelio kvietinių miltų
1 puodelio avižinių miltų
2–3 šaukštų cinamono
1 šaukšto kepimo miltelių
1 nepilno puodelio rudojo cukraus
1 puodelio smulkintų graikinių riešutų
4 kiaušinių
žiupsnio druskos

Kremui:

200 ml 35 % riebumo grietinėlės
4–5 šaukštų skysto medaus
100 g sūrio kremo
100 g sūrio kremo
150 g maskarponės
4–5 šaukštų skysto medaus
Tarkuoto muskato
vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus

Patiekti:

Tarkuotos apelsino žievelės
Bičių duonelės
Žiedadulkių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Gaminame pyragą:

1

Sumaišome sausuosius ingredientus: miltus, cinamoną, kepimo miltelius, cukrų, susmulkintus graikinius riešutus ir žiupsnį druskos.

 

2

Į sausus ingredientus įmušame kiaušinius, išmaišome.

3

Supilame aliejų, vėl išmaišome.

Reklama
41011
4

Dedame tarkuoto moliūgo.

5

Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą. (25 cm atsegamoje ar stačiakampėje formoje)

6

Kepame 180 laipsnių orkaitėje 40-45 min.

Gaminame kremą:

1

Išplakame vanilę su grietinėle, kol grietinėlė suputos (pilnai išplakti nereikia).

2

Dedame grietinėlės sūrį ir maskarponą, paplakame, kad susimaišytų.

3

Dedame medaus. Įtarkuojame muskato. Išplakame iki purumo.

Reklama
41011
4

Krauname kremo kepurę tik ant atvėsusio pyrago, dekoruojame tarkuota apelsino žievele, žiedadulkėmis ir bičių duonele.

Ingredientai
Patarimas

Nesirinkite formos, kurioje pyrago tešlos sluoksnis pasidarytų labai storas – gana ilgai užtruks, kol jis iškeps.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Iškepta, bet be kremo 😀
    Avižas susimaliau pati, tai gavosi gal per rupūs miltai ir pyrage jaučiasi, o šiaip labai skanus, šlapias pyragas ☺️

Rašyti komentarą