Tokio tipo pomidorų – lęšių sriuba yra labai populiarus dalykas, aš ne kartą esu visokiuose viešuose meniu ją aptikusi. Reikia raudonųjų smulkių lęšių, šiek tiek daržovių ir pomidorų. Tiesa, čia, nuotraukoje nėra, bet šiaip tikrai labai pagerintų reikalą ir pastiprintų viską (aš vėliau tai padarysiu) pakepinti smulkiai pjaustytos chorizo dešros, ir dar, jei yra noro, įmesti šalia kokių špinatų saujelę ar česnako smulkią skiltelę. Viską uždėti ant karštos sriubos, čia vietoje grietinės.
Pomidorų lęšių sriuba
Reikės:
Gaminimas
Supjaustome svogūną ir jį pakepiname puode su šlakeliu aliejaus.
Ten pat sudedame supjaustytus salierą ir morką. Lengvai pakepiname.
Sudedame stambiai supjaustytus obuolius, prieskonius, pomidorus ir lęšius.
Viską užpilame vandeniu ar sultiniu ir verdame 20-30 min.
Viską sutriname maisto smulkintuvu.
Sriubą galima paskaninti kartu su česnako skiltele ar špinatų saujele pakepinta chorizo dešra. Bet jei nesinori nei mėsos, nei papildomo vargo, tuomet teta Grietinė visada tiks… Greita sriuba, neturintiems laiko ar įkvėpimo.
Beata, labai ačiū už nuostabų receptą! Nors vietoje saliero dėjau porą ir prieskonius naudojau kitokius, sriubytė gavosi nepakartojamai skani!
Norėjau paklausti – o kas Leituvoje atitinka tą chorizo dešrą?
Sveiki,
o jei vietoj raudonuju lesiuku deciau baltus? ar ju skonis skiriasi? aciu uz atsakyma! 😉
atsiprasau, turejau omenyje zaliuosius 🙂
Sriuba puiki, ačiū už receptuką !
Beata, pamenu pas Jus būdavo dar viena raudonųjų lęšių sriubytė su imbieru, tik niekur neberandu. 🙁 Gal galėtumėt padėti surasti? Ar aš kažką maišau ir tokios sriubos nebuvo?