Begliutenis pyragas su persikais
Komentarų: 5
Rugsėjo 08. 2017
Recepto iliustracija

Greitai užmaišomas ir be galo skanus. Labai tinkamas pyragas tiems, kurie nevartoja miltų ar yra alergiški gliutenui. Receptas  – „viens, du, trys”, kuris sulaukia begalę klausimų:  kas? Kaip? kodėl? O esmė juk paprastume. Persikus galite keisti ir kitais rūgštesniais vaisiais (slyvomis, nektarinais, obuoliais) ar uogomis, tik nedėkite konservuotų! Geriausia dabar kepti su sezoniniais kaulavaisias. Voila!

Porcijos ikona
Porcijos
6 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Taigi, kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymų. Į trynius supilame aliejų ir cukrų, ir gerai išplakame. Suberiame cinamoną, druską ir kokoso miltus. Išmaišome.

  2. Išplakame baltymus iki beveik kietų putų, tik neplakite iki tokio visiško standumo, kaip morengams. Putos turi būti tokios, kad virš dubens pakėlus plakimo šluotelę, nuo jos baltymai dar tįsdami kristų atgal į dubenį. Dabar atsargiai įmaišome baltymus į masę. Supilame viską į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  3. Supjaustome persikus skiltelėmis ir išdėliojame ant masės viršaus. Kepame 180 C orkaitėje (viršus-apačia režimu) apie 30 min. Mediniu pagaliuku patikriname ar po 30 minučių jau iškepė.

     

Komentarai
  • Brigita

    Kaip tik vakar gaminau :) ko gero vienintelis mano minusiukas buvo reikėjo dar labiau plakti kaiušinių baltymą, tešla gavosi skystoka ir pradėjo persikai skęsti :) Bet skonis fantastiškas!!!!

  • Indrė

    Ar vietoje kokosų miltų tinka migdolų miltai?

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą