Didžiaakiai – bandelės su varške ir persikais
Komentarų: 8
Vasario 20. 2014
Recepto iliustracija

Tai vienos mano skaitytojos Kristinos atsiųstas receptas. Vos pamačiusi nuotrauką, iškart susidomėjau, kas čia taip gražiai ir skaniai atrodo. Nudžiugau, kad dar ir pagaminti yra super paprasta. Užtruksite daugiausiai pusvalandį, o prikepsite didžiausią skardą bandelių su varške ir persikais.

Porcijos ikona
Porcijos
2 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Iškočioti tešlą iki 0,6 cm storio. Jei pirktinė tešla lakštais, tai palikti tokią, kokia yra.

  2. Pasidaryti norimo skersmens skritulių. Iš pusės tų skritulių išpjauti viduriukus (kad liktų žiedai) ir gautus žiedus uždėti ant likusių skritulių taip, kad skritulys būtų apačioje, o žiedas viršuje (padaryti bortelius-rėmelius).

  3. Patepti  kiaušinio plakiniu ir dėti į iki 200-220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti 5-7 minutes, kol papločiai gražiai iškils ir truputį paruduos.

  4. Iškilusią viduryje tešlą įspausti šaukštu. Sumaišyti varškę, grietinę, cukrų, kiaušinius ir vanilinį cukrų.

  5. Po 2 šaukštus tokio varškės kremo dėti į apkeptus tešlos skritulius, o ant viršaus uždėti po persiko puselę.

  6. Kepti apie 10 minučių, kol sukeps varškė.

Komentarai
  • Rūta

    Puikiai pavyko bandelės, labai skanu :) Tik man nepavyko tokių aukštų kraštinių padaryti, mažiau krepo tilpo. Irrrr jo, dvigubai ilgiau kepiau nei nurodyta :) ačiū už receptą :)

  • Laura

    Kepiau katik. Is Lidl pirktos sluoksniuotos tešlos ritinelio 250g isejo 7 bandeles. Kremo ant tiek pagal nurodytas recepto normas gavosi gerokai perdaug - dar 7ioms užtekčiau:)))

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą