Daržovių sriuba su kalakutienos frikadelėmis
Komentarų: 9
Kovo 07. 2017
Recepto iliustracija

Nostalgiška sriuba su frikadelėmis. Jei iki šiol mėsos kukulius gaminote iš kiaulienos ar vištienos, pabandykit su malta kalakutiena. Kalakutų krūtinėlių mėsa yra balta ir pati liesiausia, tinkama net kūdikiams ir alergiškiems valgytojams. Ši sriuba atgaivins sielą ir pamaitins, neapkraus skrandžio. Žalumynų puokšė bei citrinos rūgštelė lėkštėje taps pavasario šaukliais.

Porcijos ikona
Porcijos
2 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Įkaitiname aliejų dideliame puode. Svogūną supjaustome kubeliais ir pakepiname 2-3 minutes. Vieną morką supjaustome kubeliais, o kitą sutarkuojame, saliero stiebus plonai supjaustome. Tada sudedame kubeliais pjaustytą morką bei saliero stiebus. Troškiname apie 10 minučių, vis pamaišome.

  2. Kai daržovės šiek tiek suminkštėjo ir apskrudo, suberiame prieskonius ir pusę supjaustyto brokolio (likės brokolis keliaus frikadelėms ruošti) užpilame pasiruoštu ekologišku daržovių sultiniu.

  3. Formuojame frikadėles: maltą kalakutieną sumaišome su morkomis ir likusiu smulkintu brokoliu, įberiame druskos, pipirų, žiupsnį raudonėlio bei peletrūno, įpilame šlakelį vandens ir suminkome. Formuojame mažus kukuliukus.

  4. Sudedame kukuliukus ir verdame dar penketą minučių. Susmulkiname žalumynus ir suverčiame į puodą, įspaudžiame citrinos sultis ir dar paverdame penkias minutes. Paragaujame, ar užtenka prieskonių, ar matcnu. Supilstome į lėkštes ir papuošiame smulkintomis petražolėmis.

Daugiau receptų su:
Kalakutiena kukuliai Sriuba su mėsa
Komentarai
  • Mella

    Citrina viska baisiai sugarino ;( Gavosi laaaabai neskani sriuba…

  • Lina

    Išbandyta vieną kartą, bet nekartosiu, nes gavosi rūgšti ir apskritai nelabai skani. Naudojau tik pusę citrinos. Retas atvejis, kad iš Beatos receptų būtų nelabai skanu.

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą