Spausdinti

Sriubos kilmė jau aiški, bet dabar norėčiau pakalbėti apie nepakartojamai nuostabią daržovę, kuri itališkai vadinama cavolo nero – juodasis, arba lapinis, kopūstas, Lietuvoje jis nėra labai populiarus. Tai yra daržovė tamsiai žaliais lapais iš kopūstų giminės, bet skonis primena ir špinatus. Jų būna įvairių – labiau garbanotais lapais ar mažiau, bet visi auga lapais į šonus kaip medis. Šie kopūstai ne tik labai gardūs, bet ir puikiausiai sau auga iki žiemos.

Tradiciškai ribollita yra kaimiška sriuba su virtomis pupelėmis ir būtent šiuo kopūstu. Jei neturite itališko cavolo nero, galite sėkmingai naudoti mūsiškus kopūstus arba savojinį kopūstą, arba špinatus. Tik vienas dalykas svarbus – viską reikia daryti tam tikru metu. Atkreipkite dėmesį, kada reikia išvirti pupeles, kada dėti žalumynus į sriubą. Pastaruosius reikia versti į vandenį vėliausiai, kad neprarastų žalumo ir nesuvirtų, o pupelės turi būti kuo minkštesnės. Ir gerbiamųjų bulvių čia nereikia, nes baltyminiais turtais ir sotumu dalinasi pupelės. Pupeles rekomenduočiau būtinai mirkyti per naktį, tada greitai išvirti, kad būtų beveik minkštos, ir berti jas į sriubą, kad visiškai išvirtų.

Ribollita: itališka pupelių ir kopūstų sriuba

0
komentarai
2
Porcijos
2 asm.
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 svogūno arba pusės poro
2 saliero lapkočių
mažo ryšulėlio petražolių
1 morkos
2 skiltelių česnako
1 litro daržovių sultinio
1 stiklinės išvirtų baltųjų pupelių (nevirtos svers apie 100 g)
2 saujų cavolo nero arba pusės nedidelės galvos savojinio kopūsto
lauro lapo
čiobrelio šakelės
špinatų saujos
šlakelio citrinų sulčių
druskos
pipirų
petražolių pabaigtuvėms
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Aliejų įkaitiname puode, kuriame virsime sriubą, ir jame apkepiname daržoves: smulkintą svogūną, kubeliais supjaustytus salierus ir morką, smulkiai pjaustytas česnako skilteles ir peražoles. Pagardiname druska ir juodaisiais pipirais. Vis maišydami kepame, iš viso 5–7 minutes.

2

Tada į puodą supilame sultinį, įdedame lauro lapelį, čiobrelius, suberiame išvirtas pupeles ir smulkintus lapinius ar savojinius kopūstus. Uždengiame puodą dangčiu ir viską dar paverdame apie 5-7 minutes, kol kopūstai suminkštės.

3

Galų gale pabaigtuvės – į puodą sudedame špinatų lapelius ir išmaišome. Jie kaip mat sukris. Pagardiname sriubą šlakelu citrinos sulčių ir smulkintomis petražolėmis.  Paragaujame, ar netrūkstą druskos, pipirų.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai idomi sriuba,tik beda kad neparasyta kas po ko eina,ar svogunais ir cesnakas pakepinami ar kaip viskas vyksta?

  2. Aciu uz recepta. Viriau su paprastu kopustu, skani sriuba. Iprasti ir geri produktai, bet naujas skonis iseina.

Rašyti komentarą