Tortilija su aštriu pomidorų ir jalapenų pipirų padažu
Daržovių ir pupelių troškiniui:
Aštriam pomidorų padažui–salsai:
Gaminimas
Imamės tortilijų:
Labai lėtai ir gerai keptuvėje ištroškiname plonai supjaustytus svogūnus.
Kai jie suminkštėja, dedame papriką, smulkiai pjaustytas morkas ir cukiniją mažučiais gabaliukais.
Taip pat įdedame vieną kitą šaukštą pomidorų pastos, maltų kuminų, vos vos ciberžolių, marinuotų jalapenų ir konservuotų raudonųjų pupelių. Troškiname lengvai, kad matytųsi daržovės.
Tada ant keptuvės dedame tortiliją. Tepame troškinio, bet ne daugiau nei pusę centimetro. Užberiame fermentinio sūrio. Tuomet uždedame kitą tortiliją. Prispaudžiame ją keptuve ar puodu iš viršaus, kad sūris ištirptų ir susiklijuotų.
Supjaustome riekelėmis.
Padažas:
Konservuotus pomidorus sumaišome su šviežiais, nuluptais ir supjaustytais gabaliukais. Galima dėti smulkiai supjaustytą aitriąją papriką. Taip pat puikiai tiks marinuoti jalapenai.
Gausiai beriame kalendros, užpilame šaukštą alyvuogių aliejaus.
Katik pagaminau ir ragauju. Labai liuks gavosi, tik as i visa sita reikala dar jautienos farso pakepinau su prieskoniais. Skanumelis 🙂