Spausdinti

Tortilija su aštriu pomidorų ir jalapenų pipirų padažu

0
komentarai
1
Porcijos
4 asm.

Daržovių ir pupelių troškiniui:

4 šaukštų aliejaus
2 svogūnų
1 didelės paprikos
1 mažos cukinijos
2 nedidelių morkų
2 šaukštų pomidorų pastos
100 g virtų raudonų konservuotų pupelių (iš skardinės)
1 šaukštelio maltų kuminų
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
1 šaukštelio paprikų miltelių
20–30 g marinuotų jalapenų
druskos ir pipirų
200 g tarkuoto fermentinio sūrio

Aštriam pomidorų padažui–salsai:

5 pomidorų
1 mėlynojo svogūno
10 g jalapeno marinuotų pipirų arba (0.5 šaukštelio aitriųjų paprikų)
0.5 citrinos sulčių
druskos
saujos šviežių kalendrų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Imamės tortilijų:

1

Labai lėtai ir gerai keptuvėje ištroškiname plonai supjaustytus svogūnus.

2

Kai jie suminkštėja, dedame papriką, smulkiai pjaustytas morkas ir cukiniją mažučiais gabaliukais.

3

Taip pat įdedame vieną kitą šaukštą pomidorų pastos, maltų kuminų, vos vos ciberžolių, marinuotų jalapenų ir konservuotų raudonųjų pupelių. Troškiname lengvai, kad matytųsi daržovės.

Reklama
41011
4

Tada ant keptuvės dedame tortiliją. Tepame troškinio, bet ne daugiau nei pusę centimetro. Užberiame fermentinio sūrio. Tuomet uždedame kitą tortiliją. Prispaudžiame ją keptuve ar puodu iš viršaus, kad sūris ištirptų ir susiklijuotų.

5

Supjaustome riekelėmis.

Padažas:

1

Konservuotus pomidorus sumaišome su šviežiais, nuluptais ir supjaustytais gabaliukais. Galima dėti smulkiai supjaustytą aitriąją papriką. Taip pat puikiai tiks marinuoti jalapenai.

2

Gausiai beriame kalendros, užpilame šaukštą alyvuogių aliejaus.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Katik pagaminau ir ragauju. Labai liuks gavosi, tik as i visa sita reikala dar jautienos farso pakepinau su prieskoniais. Skanumelis 🙂

Rašyti komentarą