Bulvės favoritės su 2 padažais
Keptoms bulvėms:
Keptų paprikų padažui:
Švelniam padažui:
Gaminimas
Kepame bulves:
Bulves supjaustome skiltelėmis, sudedame į dubenį. Beriame prieskonius, pilame citrinos sultis, medų ir labai gerai išmaišome.
Suberiame bulves į skardą ir pašauname į gerai įkaitintą (200 laipsnių) orkaitę maždaug pusvalandžiui, arba, kol bulvės gražiai apskrus.
Gaminame paprikų padažą:
Pakepiname papriką ant ugnies ir atvėsiname. Nulupame apanglėjusią odelę.
Pomidorą nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame odelę, išimame sėklas.
Papriką kartu su pomidoru susmulkiname elektriniu maisto smulkintuvu, ten įspaudžiame citrinos sultis, beriame druską ir smulkiai supjaustytas kalendras, dar šiek tiek paplakame.
Gaminame švelnųjį padažą:
Nedideliame dubenėlyje sumaišome varškę su kefyru. Gautą masę pertriname per sietelį arba labai gerai išplakame elektriniu maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
Agurką nulupame ir sutarkuojame arba supjaustome labai smulkiais gabalėliais.
Į varškės ir kefyro masę įmaišome agurką, beriame druską, pilame citrinos sultis ir labai gerai išmaišome.
O bulvės neprisvyla prie skardelės be aliejaus kepdamos?
tikrą naujieną išgirdau, kad bulves su medumi derintii, niekada nemaniau, kad taip daro :O
tačiau nuotraukoje 3padažai tai kaip čia išeina?
Norejau jusu Beata paklausti o kur jus pirkot kalendras,bazilikus,anciuvius……visas prieskonines zoleles Anglijoje(tuo metu kai gyvenote ).as pati cia gyvenu ir nerandu.
Trečias padažas, kaip suprantu yra Daumantų pomidorų padažas:)
Laba diena, acu uz dar viena galimybe skanauti bulves. Sako, kad tai kiauliu pasaras, bet man bulves labai skanu. Virtos, keptos, skudintos ir stai dar vienas budas. Nesu gabi seimininke, bet aciu Beata, Jus man pavyzdys, kad maisto gaminimas, tai ne laiko praradimas, o seimos susiburimo vieta ir teigiamu emociju puodyne 🙂
Man įdomu, ką daryti, kad bulvės orkaitėje apskrustų, o ne apdžiūtų?
Reikėtų bent 5-ias ar 10-imt minučių pavirti vandeny, tada dėti į orkaitę(200…220C).
Sveiki. 🙂 Noreciau paklausti. Ar bulves reikia virti pries dedant i orkaite?
o ka daryti jei nera ugnies namie? gal galima orkaiteje apkepinti paprika be riebalu, ar ant ketuves?
Jūs laidoje į padažą dėjote česnaką ir žoleles. Kodėl nepaminėjote šiame recepte?
ar galima be medaus kepti orkaiteja
šiaip tai bulvių nemėgstam, na , bet šitos fantastinės. ačiū