Migdolinis pyragas su avietėmis
Reikės:
Gaminimas
Minkštą sviestą suplakite su cukrumi, kol pasidarys balsvas minkštas kremas, vieną po kito įplakite visus kiaušinius, įmaišykite grietinę. Nesijaudinkite, jei masė atrodys šiek tiek susigarbanojusi.
Maltus migdolus (sumalkite kavamale ar kombainu), miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite atskirai. Ir po truputį įmaišykite į sviesto ir kiaušinių masę.
Kepimo skardą lengvai ištepkite sviestu. Supilkite tešlą į kepimo formą, tada supilkite šaldytas avietes – jos lėtai nusės į pyragą, tad uogas išmėtykite po visą pyrago plotį, ant viršaus pabarstykite migdolų riekelėmis ir cukraus pudra.
Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol pyragas iškeps.
Labai jau skaniai atrodi ir tikiu kad skanus… norejau paklaust o šviežios uogos tinka.?
Jau kepa 🙂
Labai skanus pyragas ,as jau kepiau.
grietines 100ml ar gramu? kokio dydzio skarda naudojat?
Labai atsiprašau už kvailą klausimą, bet ar avietes šaldytas reikia ir dėti, ar leisti joms atitirpti pirmiausia? Ačiū!
kodėl šaldytos??? juokaujate? tik ŠVIEŽIOS, tik!
Nereikia sutrinti uogu?
Labai skanus pyragas gavosi. Labai Jums aciu, Beata.
Puikus puikuuus! ypac patiko, jog dar reikia pakramsnoti migdolu gabaliukus:)
Nuostabus pyragas, skaniausias antrą dieną, jei lieka. Dėkui.
Beata, Jūsų šis kepinys žiauriai skaniai gavosi. Galėtų būti panašus koks su šaldytomis mėlynėmis tik šiek tiek kitoks. Gal kokį turite užslėpusi, kad tiktų Kalėdoms? 🙂
Ar galima vietoj grietines naudoti naturalu jogurta? 🙂
Kuo toliau, tuo labiau man patinka Jusu receptai, Beata. Visada iseina nuostabiai! Rosiuosi isigyti visas Jusu knygas 🙂
Beata jūsų pyragas skaniai atrodo.
Sveiki , Kazin ar tiktu vietoje migdolu , graikiski riesutai sumalti ?
Nuostabus pyrago kvapas.
Aš dėjau šviežias avietes.Skonis puikus, tik cukraus mano skoniui truputį per daug 🙂
O migdolų nereikia išmirkyti ir nuskūrinti?:)
Puikus pyragas! Kepu ketvirtą kartą:) Vietoj cukraus dedu kelis šaukštus medaus .Avietės su gervuogėm tiresiog jėga šitam pyrage:)) Ačiū:)
Laba diena:) o jeigu neturiu migdolu galiu deti migdolu miltu?