Nuostabus vasariškas ir gaivus pyragas, kurio nereikia kepti! Su švelniu varškės kremu ir ryškiausiomis vasaros uogomis. Tikrų tikriausia palaima.
Sausainius ir riešutus maisto smulkintuvu ar rankomis susmulkiname iki trupinių (nebūtina visiškai iki smėlio – jei patinka, galite palikti šiek tiek tekstūros). Į trupinius įmaišome lydytą sviestą. 20-22 cm skersmens atsegamą kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi ir suberiame sviestuotus trupinius. Rankomis arba lygiu stiklinės dugnu suspaudžiame vienodo storumo pagrindą ir siunčiame trumpam į šaldytuvą, kad sviestas sustingtų, o padas sutvirtėtų.
Šaltu vandeniu užpilame želatiną, išmaišome ir paliekame išbrinkti.
Maisto trintuvu sutriname varškę iki tolygios tekstūros. Į varškę įmaišome tirpintą baltąjį šokoladą.
Išplakame grietinėlę iki putų ir švelniai įmaišome į varškės kremą. Galiausiai išlydome išbrinkusią želatiną (tai galima padaryti virš garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje) ir įmaišome į kremą.
Ant sausainių pagrindo beriame uogas (didesnes, pvz., braškes, prieš tai supjaustome) ir užklojame varškės kremo sluoksniu. Viršų uždengiame maistine plėvele ir statome į šaldytuvą bent 2 valandoms sustingti.
Sveiki,
gal galėtumėte pasidalinti receptu -
https://www.beatosvirtuve.lt/recipes/beatos-virtuve-varskes-pyragas/
Yra įkeltas video, bet jis neveikia, o bloge aš taip pat nerandu nurodyt recepto.
Ačiū už skirt laiką.
Brigita
Sveika, Beata. Norėčiau pasiteirauti kur būtų galima rasti video, kuris pasileistų? Kadangi video nwveikia.