Varškės pyragas
Komentarų: 34
Rugsėjo 12. 2014
Recepto iliustracija

Nuostabus vasariškas ir gaivus pyragas, kurio nereikia kepti! Su švelniu varškės kremu ir ryškiausiomis vasaros uogomis. Tikrų tikriausia palaima.

Porcijos ikona
Porcijos
8 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Sausainius ir riešutus maisto smulkintuvu ar rankomis susmulkiname iki trupinių (nebūtina visiškai iki smėlio – jei patinka, galite palikti šiek tiek tekstūros). Į trupinius įmaišome lydytą sviestą. 20-22 cm skersmens atsegamą kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi ir suberiame sviestuotus trupinius. Rankomis arba lygiu stiklinės dugnu suspaudžiame vienodo storumo pagrindą ir siunčiame trumpam į šaldytuvą, kad sviestas sustingtų, o padas sutvirtėtų.

  2. Šaltu vandeniu užpilame želatiną, išmaišome ir paliekame išbrinkti.

  3. Maisto trintuvu sutriname varškę iki tolygios tekstūros. Į varškę įmaišome tirpintą baltąjį šokoladą.

  4. Išplakame grietinėlę iki putų ir švelniai įmaišome į varškės kremą. Galiausiai išlydome išbrinkusią želatiną (tai galima padaryti virš garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje) ir įmaišome į kremą.

  5. Ant sausainių pagrindo beriame uogas (didesnes, pvz., braškes, prieš tai supjaustome) ir užklojame varškės kremo sluoksniu. Viršų uždengiame maistine plėvele ir statome į šaldytuvą bent 2 valandoms sustingti.

Komentarai
  • Brigita

    Sveiki,
    gal galėtumėte pasidalinti receptu -
    https://www.beatosvirtuve.lt/recipes/beatos-virtuve-varskes-pyragas/
    Yra įkeltas video, bet jis neveikia, o bloge aš taip pat nerandu nurodyt recepto.

    Ačiū už skirt laiką.

    Brigita

  • Skaiva

    Sveika, Beata. Norėčiau pasiteirauti kur būtų galima rasti video, kuris pasileistų? Kadangi video nwveikia.

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą