Vištienos kepsneliai su gardžiuoju marinatu
Reikės:
Gaminimas
Ruošiame marinatą:
Dubenėlyje sumaišykite farino cukrų, actą ir garstyčias.
Įspauskite česnaką. Galite ir susmulkinkite jį peiliu ar naudoti česnako granules.
Suberkite prieskonius, pilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
Ištepkite šia mase mėsą. Leiskite jai pasibūti bent pusvalandį ar geriausiai -pernakt.
Kepame ant griliaus:
Kepkite ant karšto griliaus apie 15-30 min. vis pavartant, kad mėsa gražiai apskrustų. Kepimo laikas priklauso ir nuo gabalėlių dydžio.
Būtinai pasitikrinkite ar mėsa iškepusi. Tai yra labai svarbu. Iš jos turi bėgti skaidrus skystis, jei jis balzganas – mėsa dar neiškepusi. Iškepusi vištiena yra tik Raudona ar rausva gali būti tik jautiena, ar ėriena. Kiauliena – vos vos rausva.
Jei jūsų grilius yra tiesiog terasoje, užtikrintas būdas, kurį rekomenduoju, viską pradėti kepti 200 laipsnių orkaitėje, kol beveik iškeps, apie 20 min., o pabaigtuves su paskrudinimu perkelti ant griliaus. Galima pradžioje mėsą įvynioti į foliją ir pakepti ant griliaus, o vėliau išvynioti ir tik skaniai apskrudinti.
Aš taip kepu vištytę – labai geras receptukas 🙂 O rudąjį cukrų drąsiai galite pakeisti medumi, tik tuomet reikia labai saugoti kepsniukus, nes labai greitai svyla 🙂 Skanaus 🙂
Na ką, šį savaitgalį tortilijos, taigi pravers šis marinafas vištytei. 🙂
Geras marinatas, reilkes pabandyti, juo labaiu kad turiu to cukraus. O su medum tikrai labai svyla, nepatiko…
Beata, sakykit, o kuo būtų galima pakeisti šį cukrų, nes parduotuvėje jo neradau, bet receptą labai norisi išbandyti?
Ingrida, jei esate Vilnietė paieškokite Asorti parduotuvėje.
Aciu uz lux marinato varianta. Jau isbandziau per savaitgali. Visiems labai patiko.
Farino cukraus yra beveik visose maisto prekių parduotuvusė. Žinoma, gal aš čia tik už Vilnių kalbu, bet tikrai esu pirkusi ir kitur.
Receptas išbandytas! Gavosi labai labai labai skaniai, negalėjau sustoti valgyti 🙂 Beata, tu mano virtuvės favorite, ką begaminsi pagal tavo receptus viskas paprasta ir labai skanu.
Super receptėlis. Nors aš kaip ne-žinovė nelabai radau skirtumų tarp marinato su farino cukrumi ir be jo. Vyras mano darė su farino, aš dėjau tiesiog paprastą rudą cukrų…
Užmarinavau taip kiaulieną, tik neturėjau po ranka Farino cukraus, tad dėjau maišytą paprastą rudą su tamsiu Muscovado cukrumi. Tikiuosi, vis tiek skaniai gausis 🙂
labai labai labai skaniai gavos jau dariau ne viena karta ir labai daug pagyru is sveciu sulaukiu 😀 o mesyte dingsta akimirksniu 🙂
[…] jei kepsite vištieną, svarbiausia, gerai, iki galo iškepkite… Va, šie labai […]