Čia tikrai ir sočios, ir gardžios, ir traškios salotos su šauniu laiškinių česnakų ir jogurto padažu ir ridikėliais. Ir buIvės sotumas ir ridikėlių gaiva. Ir iškyloms ir vasaros pradžios pietums.
Ridikėlių ir šviežių bulvių salotos
Reikės:
Gaminimas
Šviežias bulves kruopščiai nuplauname, tačiau neskutame. Išverdame jas pasūdytame vandenyje (apie 10 min.), kol suminkštėja, bet dar neperverda. Leidžiame atvėsti.
Pašaliname ridikėlių šaknis ir viršūnėles. Supjaustome juos nestorais griežinėliais.
Atvėsusias bulves supjaustome griežinėliais.
Sumaišome ridikėlius ir bulves. Pagardiname druska.
Susmulkiname laiškinius česnakus. Dubenėlyje sumaišome garstyčias, grietinę, citrinos žievelę. Suberiame smulkintus laiškinius česnakus. Gerai išmaišome.
Pilame padažą ant daržovių ir švelniai išmaišome leisdami joms tolygiai pasidengti padažu. Patiekiant galima pabarstyti garstyčių daigais.
Išbandyta – labai skanu! Manau, puikiai dera gaivūs ridikėliai ir „duslios” bulvės 🙂
Super salotos, kaip visada pas Betą iš paprastų ingridientų galima padaryti super duper patiekalą. Labai skaniai šios salotos susivalgė su mėsytę kepta ant griliaus.