Spausdinti

Salotos avokadų laiveliuose tiks ir iškylai, ir namų stalui. Lietuviškumo ir gruziniškumo samplaika: saldaus pieno sūris, kanapių ir linų druska, o prieskoniai sūriui labai gruziniški. Gaivu, smagu ir visai sotu.

Sūriui apkepti gruziniškų prieskonių aš gavau dovanų iš vienos malonios moters Dainos. Ji man juos tiesiog atnešė į loftą. Tą druską ji pasidaro pati, išmoko iš savo anytos – česnakas sutrintas, ciberžolė, kalendra ir druska.

Va štai jums ir Lietuviškos – Gruziniškos virtuvės fusion.

 

 

Lietuviškai Gruziniškos salotos avokadų laiveliuose

0
komentarai
4
Porcijos
4 asm.

Salotoms:

2 kekės vyšninių pomidorų
2 avokadų
šaukštelio 'sumac' prieskonių (randama 'Eastanbul' parduotuvėje)
1 lietuviško saldaus pieno sūrio
gruziniško druskos mišinio (česnakas, ciberžolė, kalendra, druska)

Kanapių ir linų sėmenų druska:

2- 3 šaukštų kanapių sėklų
2-3 šaukštai ilinų sėmenų
2 šaukštai druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Sūrį gerai pabarstom prieskonine druska ir pakepiname sausoje keptuvėje iš abiejų pūsių. Šitaip paruoštas sūris, yra labai geras dalykas ir paskui užkandžiauti.

2

Pomidorus supjaustom į keturias dalis, avokadą išskobiam, supjaustom. Sumaišom pomidorus su avokadais, pabarstom sumac’u, ir šaukštu aliejaus patinkančio (aš rinkausi šalto spaudimo kanapių aliejų, norėjau išlaikyti lietuviškumą).

3

Druskai paruošti abi sėklas paskrudinam sausoje keptuvėje, kol pradeda šokinėti ir paskrunda.Beriam šaukštą jūros druskos ir sumalam kavamale – nuostabi druska.

Reklama
41011
4

Į išskobtą avokado dubenėlį dedam pomidorus su avokadais, ant viršaus sūrio ir pabarstom kanapių druska.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Kanapinė druska – senas žemaitiškas patiekalas. Į ją linų sėmenys nededami, nes kanapės savo stipriu kvapu sėmenis užgožia. Be abejo, yra ir sėmeninė druska, gaminama analogiškai, tik iš sėmenų, bet be kanapių. Čia tiesiog istoriniam tikslumui. Abiejų samplaika – įdomus pasirinimas, bet tuomet ji turėtų vadintis sėkanapių ar kanasėmenų druska. 🙂
    Beata, dažnai minit, kad patiekale turi būti traškumo, kad būt ką pakramtyt, tai leisiu sau papasakoti apie tikrą žemaitišką kanapinę druską, kurioje tikrai yra ne tik ką pakramtyt, bet ir išvaizda tikrai apetitiškesnė, nei šiaip pilkos kavamale sumaltos druskelės. Taigi, imam saujelę kanapių sėklų (žinoma, neskrudintų), maždaug pusę pakučio, kuriame – 150 gramų,kiek teko pirkt, tuomet puselę nedidelio svogūno galvutės labai labai smulkiai kubeliais supjaustom, beriam viską į keptuvę ir skrudinam, kol kvapas jau patiems patinka. Druskos beriam ne šaukštą tikrai, o žiupsnį ir geriau rupios. Visa tai beriam į akmeninę prieskonių grūstuvę ir sutraiškom ne iki miltų, bet dar gana nemažai sėklų palikdami sveikų. Seniau, kol akmeninės grūstuvės nebuvo madoj, kanapes sukdavo į drobinį skudurėlį ir gerai kočėlu pakočiodavo. Tokia žemaitiška kanapinė valgoma su bulvėmis, bet kuo puikiausiai tinka ant įvairiausių salotų, net į sriubą, o mano mėgstamiausias variantas – su paprasčiausia mėgstama varške. Labai skanu.

Rašyti komentarą