Porcijos
8 asm.

Cukraus sirupui:

stiklinės cukraus
stiklinės vandens

Limonadui:

5 šaukštų cukraus sirupo
2 citrinų sulčių (aš tokiu gremžtuku spaudžiu, tai dar ir minkštimo papuola, labai gražu ir skanu, taip pat pusė citrinos žievelės sutarkuoju)
4 suplėšytų baziliko lapelių
800 ml burbuluoto vandens
kelių saujų ledukų
kelių braškių

Šaltai arbatai:

2 maišelių stiprios angliškos arbatos
1 citrinos sulčių ir pusės citrinos žievelės
5 šaukštų cukraus sirupo
1 šaukšto grenadino sirupo (labai labai labai labai labai labai gerai pagerina šaltos arbatos spalvą)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Cukraus sirupo gaminimas:

1

Pirmiausia reikia išsivirti cukraus sirupą. Pilame stilinę cukraus ir stiklinę vandens (po 250 ml) į puodelį, užviriname, leidžiame paburbuliuoti, kad cukrus ištirptų.

2

Kai jau sirupo yra, tada jau viskas lengva, belieka tik maišyti, pilstyti ir spėti šaldytuvą darinėti, ir ledukus rakinėti.

Limonadas su bazilikais ir braškėmis (1 litrui)

1

Sultis išspaudžiame, sumaišome su sirupu, pilame burbuluoto vandens, dedame ledukus, plėšome baziliką, įmetame braškių.

Šalta arbata:

1

Arbatą užpilame verdančiu vandeniu (300 ml, t. y. didelis puodelis). Paliekame pagulėti ir gerai pritraukti, truputį atvėsti.

2

 Užpilame viską vandeniu (apie 400 ml), pridedame ledo daug daug ir mėtų, jei turime, priplėšome…

Ingredientai
Patarimas

 

 

 

 

 

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą