Kukurūzų dribsniai vietoj džiūvėsėlių – senas geras triukas. Jei vis dar sukate galvą, kaip restoranuose taip skaniai ir patraukliai traškią plutelę pagamina, tai čia atskleidžiu paslaptį – nereikia nei virtuvės šefo diplomo, nei specialios restoranų virtuvės įrangos. Namuose pasigaminsite gardžiausiai, o vaikai tik džiūgaus galėdami prisidėti.
Traškios vištienos kojelės
Reikės:
Gaminimas
Įjungiame orkaitę ir įkaitiname iki 210 laipsnių.
Į platesnį dubenėlį sukrečiame smajonezą ir jogurtą, suberiame druską.
Ten pat išspaudžiame pusės citrinos sultis, suberiame prieskonius ir viską gerai išmaišome.
Kitame dubenyje bulvių grūstuve ar kočėlo galu sutraiškykome kukurūzų dribsnius. Stambesnius gabaliukus galime susmulkinti rankomis.
Skardą išklojame kepimo popieriumi.
Kiekvieną vištienos blauzdelę pamirkome marinate ir apvoliojame dribsniais taip, kad jie tolygiai padengtų visą blauzdelės paviršių.
Vištienos blauzdeles surikiuojame skardoje ir šauname į orkaitę kepti 30 minučių.
Labai sužavėjo pati idėja ir vaizdas, tačiau skonio atžvilgiu nusivyliau.
man taip pat nepaliko įspūdžio….
Ir vaizdas ir skonis tiek sužavėjo, tiek labai patiko 🙂 Verta išbandyti tikras skanumėlis 🙂