Šitą receptą ištraukiau iš vieno žurnalo. Akis užkliuvo, nes dabar visi skuba tuos šparaginius receptus skleisti… Tiesa, ten nurodyta smidrus virti kartu su pasta, bet aš juos tiesiog pakepiau keptuvėje, nes tokie švieži ir geri jie buvo, kad nesinorėjo mesti į puodą… Kitas įdomus dalykas – tai trynys su parmezanu naudojamas sutirštinimui/padažui/pagardinimui. Kiaušinį su parmezanu pilti, kai jau viskas nuimta nuo ugnies. Karštis nuo pastos iškeps kiaušinį ir viskas pasidengs tokiu įdomiu parmezano-kiaušinio reikalu… Ir sudarys iliuziją, kad sūrio yra gerokai daugiau nei dėjote… Tegyvuoja sezoniškumas…
Linguini makaronai su parmos kumpiu ir smidrais
Reikės:
Gaminimas
Pastą verdame dideliame kiekyje vandens su druska tiek minučių, kiek parašyta (paprastai apie 10 min.)
Smidrus nuplauname ir kotelius lenkiame – kurioje vietoje nulūžta, galiuką atidedame į šoną, nes taip kietoji medinga dalis atsiskiria nuo minkštosios. Jei yra noro, galima perpjauti išilgai per pusę, bet čia toks preciziškas darbas… Taigi, nebūtina, nes sunku juos gražiai perpjauti. Tačiau jei perpjausite, greičiau iškeps. (Smidrus galima ir virti. Tuomet nebūtina perpjauti, o kartu į puodą su verdančia pasta dėti, kai iki pastos išvirimo bus likusios 3-4 minutės).
Įkaitiname keptuvę ir ten sumetame suplėšytą Parmos kumpį, kad truputį paleistų riebaliuką ir apskrustų bei šiek tiek sukietėtų.
Kumpį išimame ir sudedame į lėkštę, o į keptuvę šalia riebalų, kuriuos paliko Parmos kumpis, įpilame šaukštą aliejaus ir metame smidrus, kad kokias 3 minutes paskrustų, iškeptų, suminkštėtų.
Įmušame į dubenėlį kiaušinio trynius, įpilame 2 šaukštus vandens ir įdedame 2 šaukštus tarkuoto parmezano – viską suplakame į vieną krūvą.
Makaronams išvirus, nupilame vandenį ir, dėl viso pikto, pasiliekame kokius 2 šaukštus vandens, kuriame jie virė.
Makaronus drebiame į keptuvę, pamaišome, kad viskas susimaišytų, ir keptuvę nukeliame nuo ugnies.
Supilame trynių ir parmezano mišinį – viską pamaišome, kad makaronai vienodai pasidengtų sūriu ir kiaušiniais. Kaip ir sakiau, jokio papildomo karščio nereikia, nes viskas ir taip karšta.
Jei atrodo, kad truputį per sausa, galima įpilti šaukštą vandens, to, kuriame pasta virė.
Dedame makaronus į lėkštes, ant viršaus tarkuojame parmezano. Karūnuojame keliais pipirų malūnėlio pasukimais.
o tai ką su smidrais darėt, hm?
Koks santykis pastos su vandeniu?