Spausdinti

Agurotis –gražuolis ir nepelnytai truputį apleistas cukinijos pusbrolis. O veltui. Toks pats puikus. Mėgsta česnako ir kitų stipresnių prieskonių draugiją. O jei nežinote, ką gi gardaus iš jo pasidaryti, siūlau juos įdaryti mėsiškai arba vegetariškai su daržovėmis.

 

 

Kepti aguročiai su įdaru

0
komentarai
5
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 aguročio
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 svogūno
1 česnako skiltelės
100 g šaltai rūkytos dešros (o jei vegetariškai darote-nedėkite)
1 šaukštelio rūkytos paprikos
1/2 šaukštelio uoginės paprikos
po 1/2 šaukštelio raudonėlio ir čiobrelio
400 g konservuotų pomidorų iš skardinės
400 g maltos veršienos
100 g marinuotų paprikų
saujelės petražolių
85 g džiūvesėlių
100 g kietojo tarkuoto sūrio
druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Pasiraitojame rankoves, agurotį nuplauname ir perpjauname pusiau. Išskobiame šaukštu jo „mėsą”, t.y. – minkštimą. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, ir perkeliame ten abi aguročio puseles. Pabarstome druska bei pipirais.

2

Svogūną smulkiai supjaustome kubeliais, o česnaką išspaudžiame arba taip pat supjaustome smulkiais kubeliais (arba pakepiname visą, jei nemėgstate kramtyti česnako, na, kaip jau noris). Susmulkiname dešrą ir paprikas. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame svogūną ir kepiname apie 10 minučių, kol suminkštėja. Suberiame ir česnaką, dešrą, prieskonius bei maltą veršieną į kompaniją. Jei neturite veršienos, tikrai tiks bet koks mėgstamas faršas. Pakepiname kelias minutes, sudedame konservuotus pomidorus ir paprikas. Sumažiname ugnį ir troškiname apie 10 minučių. Petražoles supjaustome smulkiai ir suberiame į keptuvę. Jau pats laikas nukelti ją nuo ugnies.

3

Išdaliname paruoštą įdarą į dvi aguročio kišenes, uždengiame folija ir kepame 3o minučių. Tuomet išimame iš orkaitės, užbarstome džiūvėsėliais bei tarkuotu sūriu ir grąžiname į orkaitę dar 15 minučių, kol apskrus viršus. Ir agurotį patikrinkite – jis irgi turi būti minkštas. Jei jis dar nelabai, tai uždenkite folija ir dar pakepkite iki kol suminkštės. Prieš valgydami dar pabarstykite šviežių petražolių. Skanaujame, kai tik šiek tiek pravėsta.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labas Beata,norejau paklausti,kodel kai kepamos spurgos ar kalmaru ziedai pilamas visas litras aliejaus?kas atsitiktu jeigu ipilciau tik,tiek,kad apsemtu juos?

  2. Sveika Beata, nesupyk, bet sitas tavo patiekalas yra ne patiekalas , o grynas nuodas. Kas maiso saliami, dziugo suri ir versiena? Juk tai pilnaverciai baltymai, sunkiai virskinami tarpusavyje. Apskritai, dar yra valganciu saliamo desra? Absurdas…

  3. ,,Taigi, įkaitiname orkaitę iki 200 C. Pasiraitojame rankoves, agurotį nuplauname ir perpjauname pusiau. Išskobiame šaukštu jo „mėsą“, t.y. – minkštimą. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, ir perkeliame ten abi aguročio puseles. Pabarstome druska bei pipirais.” KIEK LAIKO KEPTI???

Rašyti komentarą