Spausdinti

Užsienyje maisto parduotuvės man beveik kaip muziejai. Aš viską fotografuoju, ragauju, o grįžusi namo bandau pagaminti. Štai dėl šio recepto buvo verta vykti į Ameriką. Panašiu džiovintų vaisių ir riešutų mišiniu, gausiai pagardintu cinamonu, mane vaišino pusseserė Rosita. Mėginkite ir nedvejokite – lengvai pavyks net ir pradedantiesiems. Tinka dovanoti arba patiekti užkandžiams.

 

 

 

Skrudinti karamelizuoti riešutai ir vaisiai

0
komentarai
10
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Reikės:

400 g įvairių riešutų mišinio (lazdynų, migdolų, karijų, anakardžių)
150 g džiovintų vaisių
1 kiaušinio baltymo
1 šaukšto švelnaus skonio aliejaus (kokosų, rapsų, saulėgrąžų)
4 šaukštų cukraus
2 šaukštelių cinamono
1 šaukštelio gvazdikėlių
1 šaukštelio malto muskato
0,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio uoginės paprikos miltelių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Visus prieskonius sumaišome dubenėlyje.

2

Elektriniu plakikliu ar šluotele išplakame kiaušinio baltymą, kad pradėtų putoti. Baltymą pilame ant riešutų ir gerai išmaišome, kad juo būtų suvilgyti visi riešutai.

3

Ant riešutų beriame ¾ prieskonių mišinio, cukrų bei druską ir lengvai pamaišome, kad riešutai pasidengtų cukruotais prieskoniais. Riešutus suberiame į skardą, tolygiai paskleidžiame ir kepame karštoje orkaitėje apie 12–15 minučių.

Reklama
41011
4

Nedideliais gabalėliais susmulkiname džiovintus vaisius. Pašlakstome aliejumi ir išmaišome, kad juo tolygiai pasidengtų visi vaisiai. Ant vaisių suberiame likusį prieskonių mišinį ir lengvai pamaišome.

5

Riešutams baigus kepti, sumažiname kaitrą iki 160 °C. Vaisius suberiame į naują skardą, išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskleidžiame ir kepame apie 10 minučių arba kol prieskonių plutelė sutvirtės, o vaisiai pradės džiūti.

6

Sumaišome atvėsusius vaisius ir riešutus.

Ingredientai
Patarimas

Jei esate pasiryžę įdėti daugiau pastangų – pirmiausia nulupkite riešutų luobeles. Lazdynų riešutus reikėtų šiek tiek pašildyti orkaitėje ir tada pirštais nutrinti sutrūkinėjusias luobeles, o migdolams „skūrą nudirsite“ prieš tai juos užplikę verdančiu vandeniu ir kelias minutes jame pamirkę.

Riešutai supakuoti nedidelėje, folija išklotoje popierinėje dėžutėje. Spalvotos medžiaginės juostelės pagyvina vaizdą. Viršus pateptas klijais ir apibarstytas blizgučiais. Norimą raštą išgausite naudodami iš popieriaus išsikirptą trafaretą.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. manau labai gražiai atrodytu popierinėje tūtoje, kūgyje, būtinai išbandysiu, jau įsivaizduoju, kaip skanu….

  2. Dėkoju Beatai už šį receptą, kuriuo kažkaip pavyko nustebinti net ir gurmanais besivadinančius prancūzus 🙂

Rašyti komentarą