Per Kalėdas – kiekvienam po valgomą žvaigždę prie arbatos. Tai tikrai nuostabu! Visų ir visais laikais mėgstamas skonis, tik šventinė ir prašmatni išvaizda! O ir darbo nėra tiek daug, kiek gali pasirodyti. Tiesa, orkaite namus šildyti teks du kartus: pirmiausia išsikepsite baltą keksą, išspausite žvaigždutes, eglutes, angeliukus ar ką tik norėsite, tada šausite kepti dar kartą kartu su kakaviniu. Šiame recepte abiejų keksų skonis klasikinis, bet jei norite jo įdomesnio – kepkite juos skirtingus, vieną pagardinę romu, kitą citrinų ar apelsinų žievelėmis arba aguonomis.
Gražuolis šventinis keksas su žvaigžde
Reikės:
Gaminimas
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros. Pailgą kekso formą išklojame kepimo popieriumi.
Pradedame nuo balto kekso. Miltus persijojame kartu su kepimo milteliais ir druska. Kitame inde suplakame kiaušinius, jogurtą, cukrų ir vanilinį cukrų. Sumaišome persijotus miltus su kiaušinių plakiniu, tada supilame aliejų, dar kartą išmaišome. Sukrečiame į formą ir kepame apie 50 minučių. Patikriname mediniu iešmeliu, ar kekso vidus tikrai iškepęs.
Visiškai atvėsusį keksą supjaustome maždaug sausainių formelės storio riekėmis. Iš kiekvienos riekės formele išspaudžiame žvaigždutes.
Sumaišome kakavinio kekso tešlą taip pat, kaip ir balto. Truputį tešlos įpilame į kekso formą ir išilgai viena eilute meiliai surikiuojame žvaigždutes. Užpilame likusią tešlą ir kepame dar 50 minučių.
Prieš patiekdami gausiai apibarstome milteliniu cukrumi.
Patarimas: abi dalis kepkite iš balto kekso tešlos, tik jas nuspalvinkite maistiniais dažais – pavyzdžiui, raudona ir žalia.
koks fainas! ir tikriausiai labai skanus! 😛
https://enjoybypaula.com
Nesupratau žvaigždės išspaudimo principo t.y. Kaip ta daryti, kad poto kai iškepa gaunasi viduje:( gal turite video?
o kaip jum gaunasi tokia sodri ruda kekso spalva???
Kepiau, gavosi super. Beata mylių Jūsų receptus. Pavyko iškepti beveik identišką kaip nuotraukoje, ne tik skanu, bet ir atrodo dailiai supjaustytas :)))