Spausdinti

Kai prasideda uogų pikas, tik ir noris jų atsivalgyti, kimšti pilnus žandus. O dar vienas variantas kaip gardžiausiomis uogomis pasidžiaugti, tai pasigaminti šį labai tradicinį anglišką vasaros pudingą. Šis receptas begalo lengvas, greitas, smagu gaminti ir su vaikais ir tikrai alsuojantis vasara. Užtruksite neilgai, o visą darbą padarys laikas. Geriausia rinktis sezonines ir gerai prinokusias uogas (avietes, gervuoges, serbentus, braškes, mėlynes), nes tada skonis bei spalva bus intensyvūs ir ryškūs. Galima naudoti ir atšildytas šaldytas braškes, jei jų sezonas jau pasibaigė. Duona taip pat vaidina labai stiprų vaidmenį šiame puošniame deserte: ji suteikia formą bei užtikriną malonų minkštumą, kuris labai dera su uogų skirtingomis tekstūromis.

Duonos ir uogų pudingas

0
komentarai
2
Reklama
41010
Porcijos
8 asm.

Reikės:

500 g braškių
300 g aviečių
250 g gervuogių
100 g juodųjų arba raudonųjų serbentų
150 - 160 g cukraus
13-14 riekių „Beatos virtuvės“ sumuštinių duonos
uogų, mėtos lapelių papuošimui
gilesnio dubens (salotoms)
maistinės plėvelės
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Nuplauname uogas ir jas nusausiname popieriniu rankšluoščiu. Braškes supjaustome į 4-8 griežinėlius ir atidedame. Cukrų sudedame į puodą, įpilame 3 šaukštus vandens. Užverdame ir maišome, kol cukrus ištirps apie minutę. Suverčiame uogas (išskyrus braškes) ir paverdame apie 3 minutes ant nekaitrios ugnies vis pamaišant. Nukeliame puodą nuo ugnies. Suverčiame dabar ir braškes, kad suminkštėtų ir paliekame dar pastovėti penketą minučių. Uogos bus suminkštėjusios, su daug natūralių sulčių. Pasiruošiame sietelį ir dubenį ir nukošiame uogas į sietelį, o sultis atidedame tolimesniam naudojimui.

2

Pasiruošiame duoną: nupjaustome duonos riekių kraštus, kad nebūtų plutelės. Vieną duonos riekę paliekame nesupjaustytą (klosime į dubens dugną). Pusę duonos riekių supjaustome pusiau vertikaliai (stačiakampiais), o kitą pusę įstrižai, kad būtų trikampiai.

3

Kad būtų lengviau išiimti pudingą, dubenį išklojame maistine plėvele dviem sluoksniais. Kraštus paliekame ilgesnius.

Reklama
41011
4

Montuojame pudingą: nesupjaustytą duonos riekę pamirkome į uogų skystį kelias sekundes ir dedame į dubens centrą. Stačiakampius duonos gabalėlius taip pat pamirkome į skystį, kad nusidažytų gražiai ir dėliojame aplink dubens kraštus. Kai kraštai sustatyti, klojame aukštesnį sluoksnį su trikampiais duonos gabaliukais, jie gražiai užklos tarpus. Kartojame tą patį mirkymo skystyje ir dėliojimo į dubenį etapą. Vis paspaudžiame, padėliojame, kad neliktų tarpų ir gražiai susidėliotų pudingo kraštai. Liks dar kelios duonos riekės, taip ir turi būti, jas naudosime uždengti pudingą, kai jau supilsime uogas.

5

Suverčiame uogas, palyginame. Duonos riekeles pamirkome uogų skystyje ir sudėliojame taip, kad neliktų tarpų. Jei kyšo duonos kraštai, juos nukerpame žirklėmis ar nupjauname peiliu. Užlenkiame maistinės plėvelės kraštus, kad uždengtume pudingą. Uždedame lėkštę ir paslegiame uogienėmis ar kitomis skardinėmis. Dedame į šaldytuvą ir laikome bent 6 valandas ar pernakt.

6

Kitą dieną prieš patiekiant, nuimame svarelius ir lėkštę, atidengiame plėvelę nuo viršaus, uždedame apverstą lėkštę ir apverčiame, kad pudingas gražiai „atsistotų“ serviravimo lėkštėje. Papuošiame uogomis, mėtų lapeliais. O gal ir plakta grietinėle, jei labai mėgstate?

Ingredientai
Patarimas

„Beatos virtuvės“ sumuštinių duona pilna sėklų, linų sėmenų ne tik praturtina pudingą lengvu riešutiniu poskoniu, bet ir papildo jį maistingomis medžiagomis.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. labai fainas, bet reikia daug uogų ir viso pakelio duonos, liko gervuogės pas mane, bet gal dar galima pabandyti, bent pusė tokio, koks čia, tiesa, dar noksta aviečių vėlyvų, jos rūgštokos, nelabai skanios, bet pudingui tiktų..

Rašyti komentarą