Spausdinti

Dar viena italų virtuvės klasika. Veršienos nugarinės, kumpio ar sprandinės gabaliukai plonai išmušami, pagardinami druska ir pipirais, tada merkiami į kiaušinių plakinį ir į džiūvėsėlius. Pažįstama? Man labai. Patiekdami italai būtinai į lėkštę deda skiltelę citrinos ir petražolių. Ragaukite su žaliomis salotomis. Vaikai noriai valgo su lengvai patroškintomis morkomis ir žaliaisiais žirneliais.

 

 

 

Veršiena milanietiškai

1
komentarai
0
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
10 min.
Kepimo, virimo laikas
6 min.

Reikės:

600 g veršienos kumpio arba sprandinės
2 kiaušinių
3 šaukštų miltų
3 šaukštų džiūvėsėlių
aliejaus kepti
truputėlio sviesto kepti
druskos, pipirų
0,5 citrinos
saujos šviežių petražolių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Mėsą supjaustome maždaug centimetro storio gabaliukais ir plonai išmušame. Pabarstome druska ir pipirais.

2

Kiaušinius išplakame su žiupsneliu druskos. Į atskiras lėkštes suberiame miltus ir džiūvėsėlius. Mėsą panardiname į kiaušinių plakinį, tada į miltus. Nukratome miltų perteklių ir pavoliojame džiūvėsėliuose.

3

Kepame ne ilgiau nei 5–6 minutes įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir trupučiu sviesto.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą