Šios traškios, šiek tiek aštrokos, bet lengvai salstelėjusios salotos gomurį pamalonina visa skonių palete. Mums jos labai patiko – kartosime dažnai.
Špinatų salotos su smidrais ir keptu aštriu sūriu
Ingredientai
Padažui
Gaminimas
Smidrų galūnes nulaužome ar nupjaustome. Grilio keptuvėje kelias minutes pakepiname smidrus.
Keptas marinuotas paprikas nusausiname virtuviniu rankšluosčiu ir supjaustome juostelėmis.
Graikišką sūrį supjaustome vidutinio storio riekelėmis ir apkepiname grilio keptuvėje, kol gražiai apskrus. Sūrį sumaišome su aitriųjų paprikų padažu ir atidedame.
Moliūgų sėklas paskrudiname sausoje keptuvėje, kol pradės pokšėti ir išsipūs. Iš datulių išimame kauliukus ir padalijame jas į dvi dalis.
Dubenėlyje sumaišome alyvuogių aliejų su citrinų sultimis, druska, pipirais ir išsukame.
Špinatų lapelius sumaišome su 2 šaukštais padažo. Dedame į lėkštę špinatų, smidrų, paprikų, kepto sūrio, beriame moliūgų sėklų ir datulių.