Spausdinti

Kokios šventės be torto?! O jei jau galvojam apie tortą, pirmiausia į galvą šauna kokie? Medaus, Napoleonas… Tai šioms Kalėdoms siūlau paruošti tokį atsinaujinusį, daugiau kremo prisikrovusį medaus tortą. Šis medaus tortas su apelsinų kremu ir spanguolių želė daug paprastesnis, nei mūsų klasikini numylėtas (jo receptą galite rasti čia). Nereikia kepti atskirų lakštų, tik vieną meduolinį biskvitą. Tuomet gausiai užpilti kremo

O jei iš viso norite nejungti orkaitės, galite ruošti tortą su meduoliniu sausaininiu pagrindu. Man labai patinka sausaininį pagrindą ruošti su savo imbieriniais sausainiais „Beatos virtuvė”, kurių šventiniu laiku tikrai galite rasti prekybos centruose ar internetinėse parduotuvės. Bet tikrai galite rinktis visokius savo mėgstamus.

 

Medaus tortas su apelsinų kremu ir spanguolių želė

0
komentarai
40
Porcijos
10 asm.

Biskvitui:

80 g sviesto
80 g medaus
1 šaukštelis meduolių prieskonių
3 kiaušiniai
80 g cukraus
50 g grietinės
150 g kvietinių miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnis druskos

arba sausainių pagrindui:

250 g sausainių (labai gerai tinka imbieriniai "Beatos virtuvė")
60 g lydyto sviesto

Kremui:

1 apelsino žievelė
2 apelsinų sultys
1 citrinos sultys
150 g cukraus miltelių
300 g grietinės
250 g maskarponės
250 ml grietinėlės
14 g želatinos

Viršutiniam sluoksniui:

2 apelsinų sultys
7 g želatinos
1 stiklinė spanguolių
2 šaukštai cukraus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

rmiausia iškepame biskvitą. Į puodą sudedame medų ir sviestą, užkaičiame ir leidžiame kelias minutes paburbuliuoti. Tada suberiame meduolių prieskoniu, kad jie sušiltų ir paskleistų savo aromatą. Išjungiame, paliekame pravėsti ir tada sudedame grietinę.

2

Išplakame kiaušinius su cukrumi iki baltų purių putų. Plakant kiaušinių masė padvigubės. Tuomet toliau plakdami plona srovele pilame medaus ir sviesto mišinį.

3

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, įsijojame į mišinį, beriame žiupsnį druskos ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Supilame tešlą į 22 cm skersmens kepimo formą atsegamais kraštais (ištiesiame ją kepimo popieriumi ar patepame riebalais) ir kepame 180 ℃ orkaitėje apie pusvalandį. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsiname ir atvėsusį perpjauname į dvi dalis.

Reklama
41011
4

Jei kepsime ne biskvitą, o darysime sausaininį pagrindą, mėgstamus sausainius, geriausia meduolinius ar imbierinius, susmulkiname kombainu, trupinius suberiame į indą, užpilame lydytu sviestu ir išmaišome. Sukrečiame į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą. Spausdami šaukštu formuojame torto pagrindą ir statome į šaldytuvą, kol paruošime antrąjį sluoksnį.

5

Ruošiame kremą. Nutarkuojame 1 apelsino žievelę ir išspaudžiame dviejų apelsinų ir vienos citrinos sultis. Želatiną užpilame 70-100 ml sulčių ir paliekame išbrinkti. Erdviame dubenyje grietinę, maskarponę, grietinėlę ir miltelinį cukrų išplakame su likusiomis citrusinių vaisių sultimis.

6

Išbrinkusią želatiną dar užkaičiame, kad visiškai ištirptų ( tik negalima užvirti). Ir maža srovele, labai po truputį, toliau plakdami ar maišydami kremą, į jį pilame želatiną. Suberiame nutarkuotą apelsino žievelę ir gerai išmaišome.

7

Į kepimo formą tiesiame kepimo popieriau lapą, kad tortas nepriliptų. Dedame viršutinę biskvito dalį, ant jos supilame beveik visą paruoštą kremą (pasiliekame keletą šaukštų viršui) ir uždedame apatinę biskvito dalį, tada užpilame kelis šaukštus kremo, kurio atsidėjome. Statome į šaldytuvą bent 2 val., kad kremas kiek apstingtų.  Jei naudojame sausaininį pagrindą, kremą pilame tiesiai ant jo. Jei norite, kad torto kraštai būtų lygesni, galima formos šonos ištiesti acetato plėvele arba kepimo popieriaus juosta.

8

Kai tortas jau beveik sustingęs, pasiruošiame spanguolių želė. Vieno apelsino sultimis užpilame želatiną, kito apelsino sultis pilame į puodelį kartu su spanguolėmis ir cukrumi, užverdame ir leidžiame kiek pakunkuliuoti. Kai paverda, sutriname maisto smulkintuvu į tyrelę, ir supilame kiek pašildytą ir ištirpintą želatiną. Spanguolinį sluoksnį atvėsiname iki kambario temperatūros, supilame ant torto ir grąžiname į šaldytuvą. Tegul stingsta pernakt.

9

Dekoruojame šviežiomis ir cukruotomis spanguolėmis bei meduoliais.

Ingredientai
Alternatyva

Medaus tortas su apelsinų kremu ir spanguolių želė susilaukė daug jūsų komplimentų po laidos. Jei norite pamatyti šio torto gaminimo eigą ar kilo kokių nors neaiškumų, tai būtinai spauskite šią nuorodą ir atsisukite mano laidą LRT mediatekoje. 

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai gražiai atrodo, bandysiu ir aš Kalėdom, tik klausimas, ar galiu spanguolių želė daryti iš šaldytų uogų? Jei taip, į ką atkreipti dėmesį? Ačiū

  2. Man biskvitas gavosi labai plonas, ką dariau ne taip? Kremo pagal biskvito kiekį buvo gerokai per daug… Ačiū.

  3. Tortas gavosi iš išvaizdos puikus, bet kremas tikrai per rūgštus.Tikrai daugiau nedėčiau citrinos sulčių. Daug priklauso nuo apelsinų, ir jie šiuo metu saldūs. Dar rūgštumo dadėjo spanguolių viršus,bet jis tapo skanus su dar vienu šauktu cukraus.

  4. Pavyko puikiai tik gal truputį rūgštokas, bet man labai skanus Ačiū gaminu visada tik jūsų receptus

  5. Tortas gavosi nuostabus, gaivus. Labai džiaugiuosi, ačiū kad padedat mums savo išbandytais receptais įgyvendinti ir nustebinti artimuosius virtuvės šedefrais. Gražių švenčių.

  6. Tortas tobulai tinkantis Kalėdoms! Subalansuotas saldžiai rūgštus skonis, apelsinų kvapas,o jau groooožis..! Ačiū Beata!

  7. Ačiū, šis tortas toks skanus! Rūgštelės tiek kiek reikia, ši „Medučio” interpretacija daug geresnė už originalą. Na, o torto grožis „nupirko” visus, gražesnio nesu turėjus

  8. Sveiki.Beata ar galima ta krema daryti be mascarpones?tesiog nera ispirko pries n/m,praeita karta dariau viska pagal recepta ziauriai skanu,o dabar suplanavau daryti ir nera..aciu.

  9. Kepiau Kalėdoms, tikrai labai patiko. Aš mėgstu rūgštesnius, gaivesnius, tai šis pats tas:) tik į baltą masę dėjau mažiau cukraus 90g maždaug. Kas mėgsta saldžiai, tai manau sakys kad rūgštus, bet tikrai labai skanus!

  10. Gaminau Kalėdoms. Super tortas – labai skanus, gaivus ir labai gražiai atrodė. Ačiū už receptą.

  11. Gaminau Kalėdoms, gavosi labai gražus ir skanus tortas, tik gal kiek rūgštokas. Kitą kartą visai nedėčiau citrinos sulčių, pakanka ir apelsinų su spanguolėmis 🙂

  12. Labai norim kepti tokį tortą gimtadieniui, bet turiu klausimą: kokiomis uogomis galėčiau keisti viršutinio sluoksnio spanguoles? Pagal spalvą labiausiai patiktų mėlynės, o kokios tiktų pagal skonį?
    Ačiū:)))

  13. Sveiki, Beata! Jei nedesiu maskarpone, kokios proporcijos tada bus grietines ir grietineles?

  14. Beata, tortas puikus. Skoniai subalansuoti, o kremo galėtų būti ir dar daugiau. Toks puikus apelsinų skonis. Neturėjau tikrų spanguolių, tai naudojau džiovintas. Viskas puikiai, tik spalva sodresnė.

  15. Sveiki, nėra skirtumo, jei vietoj spanguolių uogų, naudočiau jau sutrintą spanguolių uogienę? Galbūt tuomet trumpiau virti, tik pašildyti?

Rašyti komentarą