Kalėdos man neatsiejamos nuo keptų paukščių ir aš visuomet kepu didelį kalakutą su daugybės garnyrų palyda. Rasite receptą, kaip jį pamarinuoti ir ramiausiai išsikepti. Net jei niekada to nedarėte, tikrai pamatysit, kad viskas išeina gerai.
Rasite ir E.Mildažytės žąselės receptą, papasakojo Edita mums kaip ją kepa ir kuo ji tokia ypatinga jų šeimai. O dar ir antelę su švelnių perlinių kruopų įdaru atrasite. Tie glazūruoti blizgantys burokėliai kaip kokie saldainiai atrodo.
O žinote, ką daryti, kad žąsies ar taukų neprirūktų visi namai? Pirmiausia tai visus perteklinius riebaliukus, kurie styro prie kaklo, nupjaukite. O į skardą, kurioje kepsite, pilkite stikline sultinio ar vandens.
Labai skaniai ir tolygiai žąsis ar antelė apskrunda, jei ją kepame pirma ant vieno šono paguldę, tada ant kito, o tuomet jau ant nugaros ir laistome skardoje susikaupusiais riebalais.
Perlinėmis kruopomis įdaryta antis su glazūruotais burokėliais
Ne kartą dalijomės idėjomis, kaip paruošti ir kuo kimšti kalėdinį paukštį. Gal turite savo mėgstamą receptą? Jei ne, šis tikrai vertas dėmesio.
O burokėlis ir kepta antelė – neišskiriamas tobulas duetas. Klevų sirupas blizgia glazūra lipniai vyniojasi ant keptų daržovių, balzaminio acto rūgštelė suteikia papildomo sodrumo.
Editos Mildažytės Kalėdų žąsis
„Vištų gali prisikepti bet kada, kalakuto nemėgstu, todėl būtent žąsis kuria šventinę nuotaiką”, – sako E.Mildažytė, kuri su mumis pasidalino ištobulintu žąsies receptu. Būtinai pamėginkite ir jūs.
Šventinis kalakutas
Galiu aš, gali visi! Tai toks sūryme ar su druska pamarinuotas kalakutas, pabuvęs parą ir labai gerai iškeptas. Nieko čia sudėtingo, reikia tik kelių gudrybių ir viskas pavysk pirmą kartą.
Su medumi keptos morkos, burokėliais įdaryti obuoliai ir svieste troškintos žalios daržovės
Man garnyras atrodo ne mažiau svarbus, nei garuojantis kalakutas ant stalo. Karališkam kalėdiniam paukščiui – nesvarbu, kokį kepsite – visada ruoškite į draugiją ir skaniausius priedus.
Trys bulvių garnyrai: su šonine, su rozmarinu ir roželės
Visi bulvių paruošimo būdai turi po skirtingą prieskoninę žolelę: bulvės su šonine su šalaviju atsiskleidžia stebuklingai, bulvės žąsies taukuose tiesiog negali gyventi be česnako ir rozmarino, o bulvių rožės džiaugiasi kvapnaus čiobrelio kompanija.
Bulvių gratinas su džiovintais baravykais
Prancūzijos virtuvės įkvėptas garnyras, paskanintas džiovintais baravykais, kurie su grietinėle ir pienu šį bulvių garnyrą pakylėja į Kalėdų stalo verto garnyro ar atskirai valgomo patiekalo kategoriją.