Laura pasakoja: „Jurgis – vidurinysis iš trijų brolių šeimoje. Į gyvenimą jis atsinešė tik jam būdingą užkrečiamą juoką (pirmąkart juo nusikvatojo būdamas vos trijų mėnesių), paprastą ir aiškų gyvenimo dėsnių priėmimą, loginį mąstymą, smalsumą gamtos paslaptims, meilę supimuisi ir aukščiui.
Jurgis išmatuoja kone visus pakelėje sutiktus medžius į juos įkopdamas, o suptis supynėse gali ištisas valandas. Jurgis –jaukumo pilnas svajoklis. Trumpą, bet širdingą jo pristatymą baigsiu jo paties fraze, ištarta, kai jam buvo šešeri. Jis eilinį kartą parko sūpynėse stengėsi išsisupti kuo aukščiau man šaukdamas: „Žinai, kodėl supuosi taip aukštai? Nes noriu palaižyti dangaus.“
Šios salotos – šeimos džiaugsmas ir vieni privalumai. Pirma, jos vienas tų retų patiekalų, kai daržovės bei žuvis valgomos noriai ir oriai. Visi mėgsta ir niekas įtartinų objektų lėkštėje nekrapšto. Antra, jos taip lengvai paruošiamos, kad net maži vaikai jas susimaišo patys, o jei vaikai užsiėmę – jas viena ranka sukuria mama arba tėtis.
Jurgio salotos su tunu ir mocarela
visko iš akies arba pagal valgytojų skaičių
Gaminimas
NUPLAUK IR Į DUBENĮ SUVERSK SALOTŲ LAPELIUS. JEI JIE DIDELI – SUPLĖŠYK.
LAPUS PAGARDINK ŠLAKELIU CITRINŲ SULČIŲ ARBA ACTU.
SUPJAUSTYK IR SUDĖK POMIDORUS.
IŠ SKARDINĖS SUKRĖSK TUNĄ SU VISU ALIEJUMI.
PAGARDINK RAUDONĖLIAIS, DRUSKA IR PIPIRAIS.
ŠLIŪKŠTELK ALIEJAUS.
SALOTAS IŠMAIŠYK DVIEM ŠAUKŠTAIS.
SUDĖK MOCARELOS RUTULIUKUS.
Mama dar apiberia salotas pačios gamintu sėklų mišiniu salotoms. Tinka ir pakepintos saulėgrąžos, kanapės, moliūgų sėklos. Salotos dar gardesnės su pikantiškais prieskoniais – kuminais, žiupsneliu aitriųjų paprikų.