Vytaras pasakojo, kad jo šeima jau ne sykį tokį sriubos puodo balių kėlė ir labai svečiai džiaugiasi, nes iš mėgstamiausių savo ingredientų patys sriubą susikonstruoja. Vienintelis rūpestis šeimininkams išvirti tvirto sultinio puodą. Tada galima atlikti ir iš vakaro.
Azijietiškas sriubos puodas pagal Vytarą Radzevičių
Reikės:
Gaminimas
Vaišių dieną į supjaustykite ir į mažus dubenėlius sudėkite pasirinktus ingredientus sriubai: žalią vištieną, žuvį, daržoves.
Toliau viskas paprasta: sultinį užverdate. Kiekvienas svečias išsirenka norimus ingredientus savo sriubai, prieina prie kunkuliuojančio sultinio puodo, meta ingredientus į jį ir paverda apie 5-7 min. Tuomet juos išgriebia ir kartu su sultiniu įsipila į asmeninį dubenį.
Vytaras pasakojo, kad Azijoje patyrę Hot Pot valgytojai linkę prie puodo nepulti, nes kai jame visokie grybai, salierai, krevetės ar daigai paverda, su kiekviena porcija ši sriuba darosi vis labiau patyrusi, turtingesnė ir sodraus skonio.