Spausdinti

Vištienos ketvirčiai kinų virtuvės stiliumi! Puikūs puikūs, laabai aromatingi ir turtingo skonio. Iškepti su slyvomis, paskaninti kinišku penkių prieskonių mišiniu- tikrai puikus ir turtingas derinys.

Kinų virtuvės įkvėpta vištiena su slyvų padažu

0
komentarai
1
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.

Reikės:

2 šaukštai tarkuotos imbiero šaknies
4 česnako skiltelės
Druskos
1 šaukštas kepintų sezamų aliejaus
1 šaukštas medaus
2 šaukšteliai penkių prieskonių mišinio
4 vištų ketvirčiai
1 nedidelis moliūgas
1 raudonasis svogūnas
400 g slyvų
1 aitrioji paprika
2 šaukštai balzaminio acto
2 šaukštai sojų padažo
Laiškinių svogūnų, kalendrų

Penkių prieskonių mišinys:

1 šaukštas juodųjų pipirų
1 šaukštelis gvazdikėlių
1 šaukštelis cinamono
3 anyžių žvaigždutės
1 šaukštelis pankolių sėklų
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Gaminame prieskonių mišinį. Visus prieskonius sudedame į kavamalę ir smulkiai sumalame.

2

Ruošiame marinatą vištienai.Į dubenėlį smulkia tarka sutarkuojame imbiero šaknį, česnako skilteles, pilame kepintų sezamų aliejų, dedame medų ir beriame druską bei 2-3 kupinus šaukštelius penkių prieskonių mišinio. Viską gerai išmaišome. Vištos ketvirčius lengvai įpjauname per storiasią vietą, kad marinatas lengviau prasiskverbtų ir mėsa greičiau iškeptų. Marinatu kruopščiai ištriname mėsą ir išdėliojame ant kepimo skardos.

3

Stambiomis riekėmis supjaustome nedidelį moliūgą, dėliojame į skardą šalia vištienos. Taip pat į skardą sudedame perpus perpjautas slyvas ir smulkintą svogūną, sumaišytus su likusiu mėsos marinatu (jei jo liko).

Reklama
41011
4

Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Iškepusią vištieną ir moliūgo riekes dėliojame į serviravimo lėkštę. Iš viso to, kas likoje kepimo skardoje, pagaminame gardų slyvų padažą – viską sudedame į elektrinio trintuvo indą, pagardiname sojų padažu, balzaminiu actu, aitriosiomis paprikomis ir sutriname iki glotnumo. Viską patiekiame pagardinę smulkintais svogūnų laiškais ir kalendromis.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Vakar išbandyta, namai pakvipo nuostabiausias aromatais, labai skanu, ačiū už naujus skonius

Rašyti komentarą