Spausdinti

Itališkas virto kremo desertas, kuomet grietinėlė su įvairiais priedais užvirinama ir sustingdinama. Pasigaminti super paprasta, o svečiams patiekti efektinga. Grietinėlę galima maišyti su įvairiais skoniais (net su kava), bet žiemą, ypač per Kalėdas, tegul cinamonas būna pagrindinis veikėjas – šiame minkštame deserte jo skonis juntamas ir grietinėlėje, ir kriaušių užpile.

Cinamoninė panakota su kriaušėmis

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.

Panakotai:

600 ml plakamosios grietinėlės
200 ml pieno
50 g cukraus
16 g želatinos
2 cinamono lazdelių

Kriaušių užpilui:

2 kriaušių
10 g sviesto
20–30 g rudojo cukraus
žiupsnelio cinamono
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Želatiną užpilame 100 ml šalto pieno ir paliekame išbrinkti 10 minučių.

2

Užverdame grietinėlę su likusiu pienu ir cukrumi, įmetame cinamono lazdeles ir kaitiname iki minimumo sumažinę kaitrą apie 5–7 minutes.

3

Išbrinkintą želatiną sukrečiame į karštą grietinėlę ir gerai išmaišome. Perkošiame, kad neliktų gumuliukų. Supilstome į gražias stiklines ir dedame į šaldytuvą sustingti.

Reklama
41011
4

Kriaušes nulupame ir supjaustome kubeliais. Keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame kriaušes, cukrų ir cinamoną. Troškiname ant didelės ugnies, kol kriaušės suminkštės. Paliekame atvėsti (patiekiant jos gali būti vos vos šiltos).

5

Į kiekvieną indelį įdedame kriaušių – desertas paruoštas.

Ingredientai
Patarimas

Jei naudosite skirtingas taures, jas galite papuošti vienodu elementu.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą