Spausdinti

Aguonpienis tarsi įkūnija kantrų stebuklo laukimą – neįtikėtina, kad iš tokių mažų sėklyčių galima išgauti baltą skanų skystį. Kadaise reikėjo daug kantrybės aguonpieniui pagaminti: aguonas trindavo akmeninėse trintuvėse ar su kočėlu, kol pasirodydavo pienas. Vėliau gelbėjo mėsmalės. O dabar kelią sutrumpinti galima pasinaudojus kokteiline ar maisto kombainu. Juk ir dabar madingas augalinis pienas iš riešutų gaminamas panašiu principu, kai riešutai išbrinkinami ir sutrinami su skysčiu.

Šįkart siūlau pasigaminti aguonpienį su kitomis mums, lietuviams, nuo seno įprastomis sėklomis – kanapėmis. Jos aguonpieniui suteiks riešutų skonio.

Aguonų pienas su kanapėmis

0
komentarai
1

Reikės:

0,5 stiklinės aguonų
0,5 stiklinės nelukštentų kanapių
2 šaukštų medaus
7 stiklinių vandens (apie 1,5 l)
žiupsnio druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Aguonas ir kanapes užplikome 3 stiklinėmis verdančio vandens – turi apsemti sėklas per maždaug du pirštus. Paliekame brinkti per naktį.

2

Į rėtį įtiesiame marlės ar kito tankaus audinio atraižą, supilame aguonas ir kanapes, lengvai praskalaujame jas ir leidžiame nuvarvė

3

Į kokteilių plaktuvą sukrečiame išbrinkusias sėklas, užpilame 2 stiklines šilto vandens ir triname, kol vanduo nusidažys baltai, o aguonos ir kanapės susitrins.

Reklama
41011
4

Kelis kartus nukošiame aguonpienį per audinį, smarkiai paspausdami sutrintas sėklas. Skystį supilame atgal į kokteilinę, tirščius iš Į aguonų ir kanapių pieną dedame medų, beriame žiupsnį druskos, pilame likusias dvi stiklines šilto vandens ir dar paplakame. Paruoštą aguonpienį laikome šaldytuve.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą