Spausdinti

Nusipirkti šaldytų pusgaminių ir juos paruošti gali kone kiekvienas, bet tik paragavus šviežiai pagamintų, galima suprasti, koks tai gardumynas. Tad jei šiemet nutarėte svečiams ištaisyti ypatingą kalėdinį vakarėlį, šis užkandis su paprikomis SPILVA būtinai turi atsidurti ant jūsų stalo. Šių kroketų tiesiog neįmanoma atsivalgyti – jie pagaminti su mėsa, sūriu ir marinuotomis paprikomis SPILVA. Pastarųjų aitrumas ir traški rūgštelė meistriškai subalansuoja švelnaus skonio įdarą.

 

Ispaniški kroketai su marinuotomis paprikomis

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.

Kroketams:

50 g sviesto
1 svogūno
100 g vytinto plonai pjaustyto kumpio
100 g rūkytos šoninės
800 ml pieno
60 g miltų
¼ šaukštelio šviežiai tarkuoto muskato
druskos
juodųjų pipirų
50 g marinuotų švelnių Lombardijos paprikų SPILVA
50 g marinuotų uoginių paprikų SPILVA
50 g fermentinio sūrio
2 kiaušinių
100 g džiūvėsėlių
100 g miltų apvolioti
1 l aliejaus virti

Majonezo padažui:

3 kupinų šaukštų majonezo
3 šaukštų kefyro arba jogurto
didelės saujos petražolių arba krapų
1 skiltelės česnako
citrinų sulčių
3 šaukštų marinuotų uoginių paprikų SPILVA
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Storadugniame puode išlydome sviestą ir jame pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir šoninę. Kepame vis pamaišydami, kol svogūnai taps minkšti, bet dar neapskrudę. Mažais gabalėliais supjaustome vytintą kumpį, dedame į puodą ir išmaišome. Beriame miltus ir maišydami pakepame kelias minutes, kol taps švelniai auksinės spalvos.

2

Į puodą palengva pilame pieną ir vis maišome, kad nesusidarytų gumulėlių. Leidžiame viskam užvirti, tada sumažiname kaitrą iki silpnos ir vis maišydami šluotele verdame apie 20–30 minučių, kol nugaruos didelė dalis skysčio ir bešamelis taps toks tirštas, kad šaukštu perbraukus matysis „takelis”. Pačioje pabaigoje įtarkuojame sūrį, truputį muskato riešuto, beriame druską, gardiname juodaisiais pipirais, sudedame smulkintas nusausintas marinuotas paprikas SPILVA. Viską išmaišome ir paragaujame, ar nieko netrūksta.

3

Masę supilame į maistine plėvele išklotą negilų indelį ar kepimo formą. Viršų uždengiame maistine plėvele taip, kad priglustų prie masės paviršiaus, ir visiškai atvėsiname. Tada perkeliame į šaldytuvą galutinai sutvirtėti bent 4 valandoms.

Reklama
41011
4

Ant pamiltuoto paviršiaus išverčiame sutvirtėjusią kroketų masę. Jos viršų lengvai pamiltuojame ir peiliu padalijame į 30–40 g porcijas. Pasiruošiame 3 gilesnes lėkštes: į pirmąją beriame miltus, antrojoje išplakame kiaušinius, o į trečią suberiame džiūvėsėlius.

5

Nedideliame puode įkaitiname aliejų. Miltuotomis rankomis formuojame norimos formos kroketus – apvalius ar pailgus. Kiekvieną jų kruopščiai apvoliojame miltuose. Tada dedame į kiaušinių plakinį, tolygiai padengiame. Galiausiai dedame į džiūvėsėlius, rankomis švelniai paspaudžiame, kad kuo tvirčiau ir tolygiau pasidengtų. Kroketus aliejuje verdame trumpai, apie 1–2 minutes, tik svarbu, kad puode nebūtų jų per daug – geriausia 4–5 vienu metu. Išvirusius kroketus trumpam perkeliame ant grotelių ar popierinio rankšluosčio.

6

Gaminame padažą. Maistiniu smulkintuvu sutriname visus padažo produktus. Padažą patiekiame su dar karštais kroketais.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą