Spausdinti

Labai rekomenduoju pamėginti pasiruošti dhalą su geltonais lietuviškais skaldytais žirniais. Dhalas yra ankštinių daržovių troškinys iš Indijos virtuvės. Jei valgau indiškame restorane, visuomet jo užsisakau. Jų būna įvairių, aš ir pati dažnai mėgstu jo pasigaminti: greičiausiai pavyksta su raudonaisiais lešiais, nes jie labai greitai išverda, bet su žirniais ir visa puokšte prieskonių jis taip pat labai gardus.

 

Keptų daržovių ir geltonųjų žirnių dhalas

0
komentarai
0
Reklama
41010
Porcijos
8 asm.

Reikės:

apie 1 kg įvairių daržovių (saldžiųjų bulvių, žiedinių kospūstų, cukinijų, bulvių, moliūgo, morkų, saliero gumbo – naudokite turimas daržoves; gali būti tik morkos arba morkos ir bulvės; arba tik moliūgas ir dar šaldytų daržovių šiek tiek pabaigoje dėl spavų)
1 stiklinės skaldytų žirnių (arba raudonųjų lešių, jei neturite laiko)
1 litro daržovių sultinio
2 svogūnų
4 skiltelių česnako
1 šaukšto garam masala prieskonių mišinio
po 1 šaukštelį kumino, kalendros, kario prieskonių mišinio
1 lauro lapo
imbiero šaknies
200 ml riebesnio kokosų gėrimo (galite ir nepilti)
2 šaukštų pomidorų pastos (tinka ir trinti pomidorai, galite ir nedėti)
druskos ir pipirų
2 šaukštų kokosų aliejaus
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
šlakelio citrinų sulčių
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Daržoves supjaustome stambesniais gabalais, pabarstome druska, pipirais, užpilame šaukštą alyvuogių aliejaus, šaukštą kario prieskonių mišinio, išmaišome, kad tolygiai pasidengtų, beriame daržoves į skardą ir dedame kepti į 180 ℃ orkaitę apie 45 min. Jei gaminate su žirniais, nepamirškite jų pamerkti, tada greičiau išvirs.

2

Smulkiai supjaustome svogūnus ir česnakus. Į keptuvę pilame kokosų aliejų ir kepame svogūnus. Kai jie suminkštėja, beriame česnakus ir visus prieskonius, jie turi sušilti keptuvėje.

3

Tuomet sukrečiame pomidorų pastą, dar pakepiname ir jau galime pilti žirnius. Subėrę žirnius viską užpilame sultiniu, sudedame stambiau supjaustytą imbierą (ji vėliau išgriebsime, svarbu, kad paskleistų aromatą), dedame lauro lapą ir leidžiame viskam troškintis, kol žirniai visai pasileis.

Reklama
41011
4

Iškepusias daržoves verčiame į žirnių troškinį ir išmaišome. Išeis tikrai daug. Skonį reguliuokite pagal save, pabaigoje įspauskite truputį citrinų sulčių.

Ingredientai
Patarimas

Jei neturite visų prieskonių, naudokite tik kario mišinį. Gal nesate pratę prie indiškos virtuvės? Tai bus puikus žingsnis prieskoningo maisto link, o kario prieskonių tikrai rasite beveik visur.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą