Spausdinti

Maistingas, baltymingas ir baaisai gardus vištienos dubenėlis. Siūlau pasiruošti  komponentus  iš anksto ir laikyti juos šaldytuve, kad prireikus savaitės eigoje galėtumėte susikonstruoti turbo greitus ir sveikus pietus ar vakarienę.

Baltymų kupinas vištienos dubenėlis

3
komentarai
3
Porcijos
4 asm.

Vištienai:

400 g vidinių vištienos filė
Česnakinės druskos
1 kiaušinio
3–4 šaukštų migdolų miltų
1 šaukštelio ciberžolės
Pusės šaukštelio maltos paprikos
Aliejaus

Žaliajam padažui:

Pusės avokado
4 šaukštų grūdėtos varškės
Pusės citrinos sulčių
Druskos
Krapų, kalendrų

Salotoms:

2 pomidorų
2 agurkų
1 česnako skiltelės
Pusės citrinos sulčių
Druskos
Saujos gražgarsčių
Alyvuogių aliejaus

Žiedinio kopūsto ryžiams:

1 žiedinio kopūsto
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Gaminame padažą:

1

Dubenyje sumaišome šakute trintą prinokusį avokadą su grūdėta varške, pusės citrinos sultimis, žiupsniu druskos ir smulkintomis žolelėmis. Paruoštą padažą trumpam atidedame į šoną.

Ruošiame salotas:

1

Dubenyje sumaišome kubeliais supjaustytus pomidorus, agurkus, smulkiai sutarkuotą česnako skiltelę, smulkintas žoleles ir šlakelį citrinos sulčių. Pagardiname alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir salotos paruoštos.

Žiedinio kopūsto ryžius gaminame taip:

1

Stambia burokine tarka sutarkuojame visą kalafiorą ir beriame gautus trupinius į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi.Pagardiname druska ir juodaisiais pipirais ir maišydami mentele pakepame apie 8-9 minutes, kol žiedinis kopūstas truputį paskrus ir suminkštės.

Kepame vištieną:

1

Vidines vištų filė pagardiname česnakine druska. Ant jų mušame vieną kiaušinį ir išmaišome, kad visos juostelės tolygiai juo pasidengtų. Į kitą dubenį beriame migdolų miltus pagardintus trupučiu paprikų ir ciberžolių miltelių. Imame po vieną vištienos gabalėlį ir apvolioję migdolų miltuose siunčiame į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kepame iš abiejų pusių po 2-3 minutes, kol lengvai apskrus ir pilnai iškeps.

2

Konstruojame patiekalą dubenėliuose ar priešpiečių dėžutėse, priglaudžiame dar saujelę gražgarsčių ir megaujamės!

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveiki 🙂 skamba labai skaniai ir patinka ideja pasiruosti viska is anksto. Tik idomu, kiek laiko saldytuve galetu stoveti toks padazas? dekoju 🙂

Rašyti komentarą