Grupės „The Roop“ vokalistas Vaidotas Valiukevičius ir jo mama Ina Valiukeviečienė mano laidoje pagamino neįtikėtinai skanią žaliųjų grikių varškę – man šis receptas buvo tikras atradimas, būtinai išbandykite ir jūs, pamatysite – susižavės ne vien tik veganai.
Žaliųjų grikių „varškė” su vaisiais ir riešutais
Reikės:
Gaminimas
Žaliuosius grikius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame pilnai išbrinkti pernakt arba bent jau kelias valandas. Perteklinį nesusigėrusį vandenį nupilame ir grikius perplauname švariu vandeniu.
Išbrinkintus grikius beriame į gilesnį dubenį arba, jei turime, į kokteilinės indą. Ant jų pilame šlakelį augalinio pieno (pradžioje ne visą – vėliau galėsime įpilti daugiau, paskystinti „varškę”), beriame kokosų drožles, datules arba razinas, imbiero šaknį, žiupsnį druskos ir malto cinamono. Rankiniu trintuvu arba kokteiline sutriname „varškę” iki košelės konsistencijos. Paragaujame, jei norisi – paskystiname dar trupučiu augalinio pieno.
Grikių „varškę” dėliojame į dubenėlius ir gardiname supjaustytais vaisiais ir kepintais riešutais bei sėklomis. Skanu ant viršaus pabarstyti cinamonu.
Kaip miela, kad sūnus ir mama atėjo į laidą kartu. Vaidas rodo puikų pavyzdį ir mama šaunuolė. Mačiau laidą, tikrai labai patiko.
Reiks pabandyt pasigamint žaliųjų grikių varškės.