Spausdinti

Valgom – tik nenusideginam burnos, būnam protingi, palaukiam, kol truputį atauš. Mano mažajai poniai patiko ir Tomui patiko, paįvairino jo mokslo populiarinimo filmo žiūrėjimą… Kažkoks nesąmoningas, apie planetas… Aš tai geriau einu laikraščių skaityt 🙂

Baby sausainiai

0
komentarai
3
Porcijos
6 asm.

Reikės:

0,5 stiklinės linų sėmenų
0,5 stiklinės sezamo sėklų
0,5 stiklinės kokoso drožlių
0,5 stiklinės saulėgrąžų
Po gerą saują: graikiškų riešutų, džiovintų smulkintų abrikosų, razinų
2 stiklinių avižinių dribsnių
1,5 stiklinės rupiai maltų miltų (sveikesni žarnynui, bet jei tokių nėra, tai puikiai tiks kvietiniai miltai)
100 g rudojo cukraus
2 šaukštų auksaspalvio sirupo, jei nėra, tai naudokite medų
2 kiaušinių + 1 kiaušinio baltymo (bet čia nebūtina, tiesiog aš turėjau vieną užsilikusį)
¾ stiklinės aliejaus (geriau bespalvio ir bekvapio)
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1–2 šaukštelių cinamono (čia nuo skonio priklauso, galima visai nedėt)
Vanilės ekstrakto, jei yra
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Dideliam dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Viską viską, iškyrus cukrų, kiaušinius ir aliejų… (sezamo sėklas ir linų sėmenis dar pakepinau keptuvėje keletą minučių, bet, manau, galima apsieiti ir be to).

2

Kiaušinius išsukti su cukrumi ir medumi (ir vanilės ekstraktu, jei turite) ir pabaigoje įmaišyti aliejų.

3

Skystą masę užpilti ant sausos ir išmaišyti, turėtų gautis tikrai ne varvanti tešla. Taigi, ta masė bus tokia ne minkoma, ne varvanti, o pakankamai solidi.

Reklama
41011
4

Belieka šaukštu dėti ant skardos (aš ant skardos visada užtiesiu kepimo popierių) ir pašaunam orkaitėn maždaug 20 min. 180 laipsnių temp.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Kazkas cia idomiai su tom proporcijom. Gerai, kad paskutine akimirka protas prasviesejo, ir ipyliau dar aliejaus ir pieno, kitaip buciau turejus granola 🙂 na, bet skonis tikrai neblogas, gal tik cukraus koki papildoma sauksta dar deciau. Aciu uz receptuka.

  2. Nerealaus skanumo! Aciu labai. Man asmeniskai nieko netruksta cia ir nieko nera per daug 🙂 Gaminkit ramiai – viskas gausis kaip turi but

  3. Klausimelis – kodel norint atsispausdinti recepta paspaudus ant Printeriuko ikonos po receptu pateikiama tik ko reikes sarasiukas, o kaip ruosti teksto nebera?

Rašyti komentarą