Jeigu galvojate, kad esatę ragavę skaniausių šokoladinių sausainių, meskit šią mintį iš galvos ir imkite į rankas šį receptą. Nėra žodžių apsakyti šių sausainių gerumui, tai gal labai ir nesivarginsiu. Be to, jie puikiai tinka ir nevartojantiems ar negalintiems vartoti kvietinių produktų ir kiaušinių, puikiai tinka veganams. Porciją iškart galite padvigubinti, nes viena skarda labai greitai nežinia kur pradingsta.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi. Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus – cukrų „Farinas”, avižų miltus (rasite didžiuosiuose prekybos centruose), kukurūzų krakmolą (tinka ir bulvių krakmolas), kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą, druską bei cinamoną. Išmaišykite gerai.
Padarykite duobutę centre ir supilkite pieną, aliejų bei vanilės ekstraktą ir išmaišykite. Rankomis sulipdykite tešlą – ji bus minkšta ir paslanki.
Šokoladą susmulkinkite iki mažų gabaliukų ir suberkite į tešlą. Formuokite mažus rutuliukus ir delnu suplokite, dėkite į kepimo skardą. Palikite vietos, nes sausainiai kepdami išsiplės.
Šaukštą rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“ sumaišę su cinamonu, apibarstykite sausainius ir kepkite apie 10-12 minučių 180 C įkaitintoje orkaitėje. Prieš skanaudami, leiskite jiems šiek tiek atvėsti ir įgauti formą.
Aš bandžiau man laibai patiko rekomenduoju tik kai ištrauksite iš orkaitės būtinai leiskit pastovėti.
Miela Beata, kai sumaisiau visus produktus ir priejau prie punkto suformuoyi rutuliukus, maniau verksiu-mase buvo tokia, kad galvojau desiu sauksteliu. Bet kiek pabuvus, formavau sausainiukus is rutuliuku. Baigus kept turejau viena dideli sausaini, kuri dar silta padalinau i daug sausainiuku:) kodel taip galejo nutikti?Bet sausainiukai laaabai laaaabai skanus, trapus :) aciu uz recepta :)