Spausdinti

Spanguolių padažas nėra labai tradicinis lietuviškas dalykas, bet angliškas, tai tikrai. Nuo tada, kai pradėjau čia švęsti Kalėdas, visada verdu pati. Parduotuvėje pirktas tikrai niekada neprilygsta pačių pagamintam. Šis spanguolių padažas–uogienė puikiai tiks ir prie karšto kepto šventinio paukščio, ir prie šaltų mėsos vyniotinių. Jame susidraugauja obuoliai dėl masės, spanguolės šaldytos arba šviežios ir dar džiovintos dėl saldumo, puikaus aromato suteikia brendis ir imbieras.

Spanguolių padažas

0
komentarai
37
Reklama
41010
Porcijos
6 asm.

Reikės:

3 obuoliai
1 stiklinė šaldytų spanguolių
Sauja džiovintų spanguolių
0,5 citrinos sulčių
100 ml brendžio
4 cm imbiero (galima ir daugiau)
Cinamono (jei pageidaujate)
3 šaukštai cukraus
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Obuolius nuskutam ir supjaustom į puodą.

2

Ten pat dedam šaldytas ir džiovintas spanguoles, užpilame citrinų sultimis, brendžiu ir įmetame imbiero gabalėlius (nepjaustytus, reikia tik aromato nežymaus, paskui išimsime) ir, jei norisi, truputėlį (vos vos) cinamono malto bei porą šaukštų cukraus.

3

Leidžiam viskam gerai paburbuliuoti, sutirštėti, alkoholiui išgaruoti (maždaug 20 minučių) ir padažas paruoštas.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. ar brendis yra butinas? gal galima keisti kuo nealkoholiniu? visgi valgys ir mazametis, zinau kad virs ir nugaruos, bet…

  2. ar brendis yra butinas? gal galima keisti kuo nealkoholiniu? visgi valgys ir mazametis, zinau kad virs ir nugaruos, bet…

  3. labai skanus padazas, taciau mums pasirode per saldus prie mesos, kad nors tepk ant batono 🙂 todel ipyliau dar siek tiek daugiau brendzio, daugiau citrinos sulciu ir gale dar imbiera susmulkinau smulkintuvu ir sumaisiau, tai isejo super padazas, ir ne per saldus ir jau tikrai tik prie vistienos,mesos patiekalu. Toks netgi stipraus skonio, susildantis nuo imbiero 😉
    Graziu Jums Svenciu Beata!

  4. Beata, kalusimas… o jei kalakutas keptas prikisant citrusiniu vaisiu(apelsinas-citrina-limas) ar sis padazas nesipjaus, nes kalakutas bus sausokas, tai norisi kazkokio padaziuko….
    aciu

  5. Beata, kalusimas… o jei kalakutas keptas prikisant citrusiniu vaisiu(apelsinas-citrina-limas) ar sis padazas nesipjaus, nes kalakutas bus sausokas, tai norisi kazkokio padaziuko….
    aciu

  6. Labai ačiū už nuostabų receptą!!! Manau dabar kasmet jį gaminsiu 🙂 Šiais metais juo apdovanojau visus ir tikrai visi liko nustebinti ir patenkinti 🙂 Ačiū, ačiū, ačiū…
    P.S. O indukų iškojau gal kokiose 8 parduotuvėse, bet neradau. Tai teko į paprastus viską sudėti, bet skoniui tai nepakenkė 😀

  7. Siek tiek pameluota apie kieki.
    Padarius dvi porcijas is normaliu lietuvisku obuoliu gavosi apie 600-700ml.

  8. Šitą padažą valgėm su vištienos kepsneliais. Šaldytuve jau savaitę laikosi, labai skanu ir su čirviniais blynais ir paprastais. Pradžioj jautėsi kartumas. Dabar kai pastovėjo tai kartumo nebesijaučia. 🙂 rekomenduoju tiems, kurie dar neišbandė. 🙂 ačiū, Beata, už tobulą padažą/uogienę. 🙂

  9. Dieviškas. Nesitikėjau tokio tobulo skonio! O dėl brendžio – pati esu maitinanti, tai tikrai nesibaiminkit, jo ten nė kvapo neliko, brendis tiesiog suteikė tokį gerą brandų skonį padažui. Darysiu dar ir dar! Ačiū, Beata!

  10. Kiek ilgai galima spanguolių padažą laikyti? Ar galima, pvz. išvirti vasarą ir laikyti žiemai?

    • Vilija, jei uždarysite į sterilizuotus stiklainiukus ir laikysite kur rūselyje, turėtų žiemos sulaukti.

Rašyti komentarą