Spausdinti

Šis kriaušių ir slyvų pyragas yra tikrai derliaus ambasadorius. Mėgstu pyragus nekomplikuotus, kuriuose daug drėgmės ir vaisių. O šis – tikrai būtent toks. Rudeninių skonių ir prieskonių kupinas pyragas.

Daug slyvų, daug kriaušių – gal derinys ir kiek neįprastas, ne koks klasikinis obuolinis. Bet slyvos suteikia savo spalvą ir rūgštelės. O kriaušės – saldumo. Pyragus esame įpratę kepti su sviestu, tai nesiginčysim, kad sviestas yra skanių pyragų lyderis. Bet ar žinot, kad puikius pyragus galima iškepti ir su tyru alyvuogių aliejumi.

Biskvitiniams pyragams reikia sviestą puriai išplakti su cukrumi ir kiaušiniais. Tuomet pyragas bus minkštas ir purus. Bet ne visada sviesto turime namie, ne visada jis kambario temperatūros. O alyvuogių aliejus visuomet skystas. Jo nereikia atšildyti, budi ir laukia.

Kriaušių ir slyvų pyragas su alyvuogių aliejumi

6
komentarai
0
Porcijos
10 asm.

Pyragui:

4 kriaušių
9–10 slyvų
150 ml alyvuogių aliejaus
150 g rudojo cukraus
4 kiaušinių
200 g miltų
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio malto kardamono
1 kupino šaukštelio cinamono
1 žiupsnelio malto muskato
1 šaukštelio kepimo miltelių

Papuošti:

4 kriaušių
20 g sviesto
50 g cukraus
cinamono
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Keturis kiaušinius ir 150 g rudojo cukraus išplakame iki standžių putų. (Gali jaustis maži cukraus grūdeliai, bet nieko baisaus.)

2

Nesustodami plakti labai palengva, po šlakelį įplakame į kiaušinių masę alyvuogių aliejų – ims blizgėti. Šiek tiek aliejaus pasiliekame ir juo ištepame kepimo formą, kurios dugnas turi būti ištiestas kepimo popieriumi.

 

3

Į miltus beriame gerą žiupsnį druskos ir prieskonių: kardamono, cinamono, patarkuojame muskato riešuto. Įmaišome šaukštelį kepimo miltelių. Beriame sausuosius ingredientus į kiaušinių ir aliejaus plakinį, palengva išmaišome.

Reklama
41011
4

Keturių kriaušių odeles nulupame ir supjaustome kubeliais. Beriame į tešlą, išmaišome. Suverčiame į paruoštą kepimo formą. (Naudojau 25cm, atsegamais kraštais)

5

Slyvas perpjauname per pusę, išimame kauliukus ir gražiai sudedame ant pyrago viršaus. Slyvų nespaudžiame, nes norime, kad jos matytųsi.

6

Kepame 180–190 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. (Kaitinimas iš viršaus ir apačios

7

Papuošimas nebūtinas, bet skanus ir gražus. Kriaušes perpjauname per pusę, dėliojame kepimo inde, ant viršaus – truputėlis sviesto, cukraus, cinamono. Ir pašauname kepti į orkaitę, kol taps minkštos ir karamelizuosis.

8

Pyragui iškepus neskubame pjauti, leidžiame kiek pastovėti. Jei papuošimui naudojame karamelizuotas kriaušes, sudedame jas ant pyrago viršaus.

Ingredientai
Patarimas

Jeigu mėgstate sausesnius pyragus, įdėkite dar porą šaukštų miltų. Man patinka drėgni pyragai, kad juose būtų mažiau miltų, todėl dedu minimalų kiekį miltų.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą