Tai jau tikrai sriubų metas ir puodai dirba. Aš laidoje viriau sočią TRIJŲ PUPELIŲ SRIUBĄ SU KOPŪSTAIS. Man ji tokia skani, tokia gera… Pavalgysit ir tikrai jausitės taip, kad žydit.
Tikrai mažokai valgom pupelių, o jos mus TOKIOS naudingos… Tik prisiminkite, reikia prieš verdant pupeles gerai išmirkyti.
Pupelių sriuba su kopūstais
Reikės:
Žalumynų ir keptų česnakų padažui:
Gaminimas
Gaminame sriubą:
Alyvuogių aliejuje pakepiname kubeliais supjaustytus svogūnus, salierus ir morkas.
Pakeptas daržoves beriame į puodą, ten pilame sultinio.
Sudedame kąsnio dydžio gabaliukais pjaustytą moliūgą, sudedame visų rūšių pupeles. Beriame druskos, dedame lauro lapus. Leidžiam pavirti 10-15 min., kad moliūgas pradėtų minkštėti.
Supjaustome kopūstą smulkiai ir dedame prie moliūgo, kad pavirtų.
Dalį sriubos nusemiame ir sutriname su rankiniu trintuvu. Pilame atgal į puodą, įspaudžiame pusės citrinos sultis.
Paruošiame pagardą: žalumynus smulkiai supjaustome, sudedame į dubenėlį su česnakų skiltelėmis, įspaudžiame pusės citrinos sultis. Sutriname viską šakute. Galime paskystinti alyvuogių aliejumi.
Į dubenėlį pilame sriubos, gardiname česnakų ir žolelių pagardu.
- Jei virsite pupeles patys, tai džiovintas pupeles užmerkite ir palaikykite bent 12 val. ir tik tada virkite.
- Bet jei reikia pupeles išmirkyti greičiau, darom taip: nuplauname pupeles, užpilame dvigubu kiekiu vandens, užverdame puode. Kai užverda, išjungiame kaitrą ir leidžiame pabūti tame karštame vandenyje valandą. Ir druskos truputį įberiame. Tada jau verdame.
Nuostabi sriuba rudens pietums. Sušildo ir tikrai žydėti noris.