Kai ponia Danutė mano laidoje parodė savo meduolių receptą, pasipylė prašymai: užrašykite ir bloge! Norim išsisaugoti! Taigi, tik noriu patikinti, kad ponios Danutės kalėdiniai meduoliai tikrai nuostabūs. Aš Danutę sutikau vienoje mugėje, paragavau jos kepinių ir supratau, kad ši moteris tikrai turi didelį talentą.
Tai štai jums iki šiol paslaptyje laikytas kepyklos įkūrėjos iš Raseinių – Danutės Jokšienės ištobulintas kalėdinių meduolių receptas! Tai kepkite ir linksmai puoškite su draugais ar vaikais, o gal net ir pakabinsite ant eglutės!
Danutės kalėdiniai meduoliai
Reikės:
Glajui:
Gaminimas
Pirmiausia į puodelį dedame sviestą su cukrumi. Kaitindami maišome, kol cukrus ištirps ir tuomet sudedame medų. Neužviriname, lėtai ant silpnos ugnies kaitiname, kol išsimaišys. Paliekame kiek pravėsti.
Kiaušinį dideliame dubenyje lengvai paplakame. Pamažu pilame pravėsusį sviesto ir medaus bei cukraus mišinį – nuolat maišome, kad nesutrauktų kiaušinio. Ten pat supilame brendį.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, kakavą ir meduolių prieskonius, įtarkuojame citrinos ir apelsino žievelių.
Į skystąją dalį po šaukštą dedame miltus ir maišome. Kai jau maišyti tampa sunku, imame maišyti rankomis. Tuomet labai gerai išminkome. Tešla turi vos vos lipti prie rankų.
Tešlą dedame dieną ar dar geriau – kelias brandintis šaldytuve. Miltai išbrinks, tešla taps blizgi, geriau kočiosis.
Kočiojame 2-3 mm storio lakštą. Išspaudžiame formeles.
Kepame 170-180 laipsnių orkaitėje apie 10 min. (gali reikėti ir daugiau)
Pagaminame glajų:
Baltymą plakame su cukraus milteliais ir šlakeliu citrinų sulčių.
Supilame į konditerinį maišelį ir vos vos prakerpame jo galiuką. Puošiame atvėsusius meduolius.
Tešlą galite užšaldyti ir turėti, kai prisireiks. Arba laikyti šaldytuve net kelias savaites.
Iškepti meduoliai tinkami valgyti net pusę metų ar ilgiau.
Kakava – dėl spalvos. Jos galite ir nedėti, tačiau meduoliai bus šviesesni.
O laidą galite pažiūrėti čia: Meduolių laida
Bandysim ❤️ O kiek laiko galima laikyti tokį glajų šaldytuve?
Bandysim ❤️ O kiek laiko galima laikyti tokį glajų šaldytuve? Ar jis nesuskystėja? Ačiū.
Turiu klausimėlį!
Meduolinę tešlą laikyti įvyniojus į maistinę plėvelę ar inde uždengus rankšluostėliu?
Galite įvyniojus į plėvelę
Sveiki, o sakykite, kada dėti apelsino ir citrinos žievelę? Recepto eigoje ir video nenurodyta…
Peržiūrėkite miltų kiekį. Jų perdaug- gaunasi labai kieti sausainiai.
Galima visų iš karto nesudėti – didžiąją dalį, o tada pildyti.
O kur naudojasi apelsino-citrinų žievelės?
Man ir per daug pasirodė miltų, nors visų jų ir nedėjau, kaip nurodyta. Tešla gavosi labai kieta; laikiau parą šaldytuve, tačiau kočioti tešlą buvo sunku.
Miltų tikrai labai daug. Dėjau 800 gramų. Neįmanoma išminkyti tešlos. Nežinau, kaip ištaisyti. Gaila įdėto darbo ir produktų. Geriau neklaidinti žmonių. Nusivyliau…