Spausdinti

Kai ponia Danutė mano laidoje parodė savo meduolių receptą, pasipylė prašymai: užrašykite ir bloge! Norim išsisaugoti! Taigi, tik noriu patikinti, kad ponios Danutės kalėdiniai meduoliai tikrai nuostabūs. Aš Danutę sutikau vienoje mugėje, paragavau jos kepinių ir supratau, kad ši moteris tikrai turi didelį talentą.

Tai štai jums iki šiol paslaptyje laikytas kepyklos įkūrėjos iš Raseinių – Danutės Jokšienės ištobulintas kalėdinių meduolių receptas! Tai kepkite ir linksmai puoškite su draugais ar vaikais, o gal net ir pakabinsite ant eglutės!

Danutės kalėdiniai meduoliai

46
komentarai
10
Porcijos
10 asm.

Reikės:

250 g natūralaus medaus
1 kiaušinis
250 g cukraus
150 g sviesto
25 g kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1,5 šaukšto stipriojo alkoholinio gėrimo (brendžio)
10 g meduolių prieskonių (cinomono, kardamono, gvazdikėlių)
apelsino ir citrinos žievelės
800 g – 1 kg miltų

Glajui:

1 baltymo
cukraus miltelių 5 kartus daugiau, nei baltymo
šlakelio citrinos sulčių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pirmiausia į puodelį dedame sviestą su cukrumi. Kaitindami maišome, kol cukrus ištirps ir tuomet sudedame medų. Neužviriname, lėtai ant silpnos ugnies kaitiname, kol išsimaišys. Paliekame kiek pravėsti.

2

Kiaušinį dideliame dubenyje lengvai paplakame. Pamažu pilame pravėsusį sviesto ir medaus bei cukraus mišinį – nuolat maišome, kad nesutrauktų kiaušinio. Ten pat supilame brendį.

3

Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, kakavą ir meduolių prieskonius, įtarkuojame citrinos ir apelsino žievelių.

Reklama
41011
4

Į skystąją dalį po šaukštą dedame miltus ir maišome. Kai jau maišyti tampa sunku, imame maišyti rankomis. Tuomet labai gerai išminkome. Tešla turi vos vos lipti prie rankų.

5

Tešlą dedame dieną ar dar geriau – kelias brandintis šaldytuve. Miltai išbrinks, tešla taps blizgi, geriau kočiosis.

6

Kočiojame 2-3 mm storio lakštą. Išspaudžiame formeles.

7

Kepame 170-180 laipsnių orkaitėje apie 10 min. (gali reikėti ir daugiau)

Pagaminame glajų:

1

Baltymą plakame su cukraus milteliais ir šlakeliu citrinų sulčių.

2

Supilame į konditerinį maišelį ir vos vos prakerpame jo galiuką. Puošiame atvėsusius meduolius.

3
Reklama
41011
Ingredientai
Patarimas

Tešlą galite užšaldyti ir turėti, kai prisireiks. Arba laikyti šaldytuve net kelias savaites.

Iškepti meduoliai tinkami valgyti net pusę metų ar ilgiau.

Kakava – dėl spalvos. Jos galite ir nedėti, tačiau meduoliai bus šviesesni.

O laidą galite pažiūrėti čia: Meduolių laida

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Turiu klausimėlį!
    Meduolinę tešlą laikyti įvyniojus į maistinę plėvelę ar inde uždengus rankšluostėliu?

  2. Man ir per daug pasirodė miltų, nors visų jų ir nedėjau, kaip nurodyta. Tešla gavosi labai kieta; laikiau parą šaldytuve, tačiau kočioti tešlą buvo sunku.

  3. Miltų tikrai labai daug. Dėjau 800 gramų. Neįmanoma išminkyti tešlos. Nežinau, kaip ištaisyti. Gaila įdėto darbo ir produktų. Geriau neklaidinti žmonių. Nusivyliau…

Rašyti komentarą