Spausdinti

Varškinės spurgos užima ypatingą vietą mūsų širdyse. Tai patiekalas, kurį gaminame kelis kartus metuose. Varškės spurgos į namus – šventė į namus!

O kai ateina Užgavėnės, tikrai jomis galime pasilepinti. Šias spurgas kepiau savo laidoje: tai varškiniai žiedai apibarstyti cukraus pudra su liofilizuotomis uogomis. Todėl ir labai gražios rožinės spalvos.

Jūs galite kepti ir apvalias. Galite pabarstyti cukraus milteliais, galite gaminti karamelinį padažą, galite valgyti su trintomis braškėmis. Ką čia ir pasakoti – visi žinome, ką reikia daryti su spurgomis.

Spurgos išpopuliarėjusios dabar su kremais, glaistais ir šokoladais, o šios – su malonia uogų rūgštele ir tokios maloniai pažįstamai varškinės. Ta rožinė pudra – paprastas, bet puikus būdas papuošti.

Kai spurgos atvės, sutvirtės. Galima sudėti vaikams į mokyklą Užgavėnių proga.

Varškės spurgos su rožine cukraus pudra

7
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Reikės:

500 g varškės
200 g grietinės (arba jogurto)
4 kiaušinių tryniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštas stipraus alkoholinio gėrimo
2 šaukštai cukraus
Žiupsnelis druskos
500 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Aliejaus virti

Rožiniam milteliniam cukrui:

50 g miltelinio cukraus
20 g liofilizuotų braškių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Sumaišome abiejų rūšių varškę su grietine ir kiaušinių tryniais dideliame dubenyje. Maišome šaukštu.

2

Į varškės ir kiaušinių masę pilame vanilės ir stipraus alkoholio (dėl jo kepdamos spurgos turėtų prisigerti mažiau riebalų), beriame cukraus.

3

Beriame į varškę miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišome iš pradžių šakute, tuomet jau išminkome rankomis. Tešla išeina pakankamai tvirta.

Reklama
41011
4

Išverčiame ant darbastalio ir iškočiojame daugmaž 1cm storio lakštą. Išspaudžiame žiedus (jei neturite formalių, galite naudoti stiklinę ir taurelę viduriukui).

5

Gerai įkaitiname aliejų (įdėjus spurgą, ją turi apkibti daugybė mažų burbuliukų) ir porcijomis iškepame spurgas. Iškeptas dedame ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės.

Pagaminame rožinę pudrą:

1

Cukraus miltelius kombaine sumalame su liofilizuotomis braškėmis.

2

Apibarstome rožine pudra kiekvieną spurgą.

Ingredientai
Patarimas
  • Jei nenorite kočioti spurgų ir norite formuoti apvalius rutuliukus, į tešlą dėkite 100g mažiau miltų ir jos nekočiokite – iškart riebaluotomis rankomis formuokite spurgas.
  • Laidos, kurioje kepiau šias spurgytes, įrašą, GALITE PASIŽIŪRĖTI ČIA.
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą