Į sveikatą!
Keksiukai su džiovintais abrikosais ir sėklomis
Reikės:
Gaminimas
Abrikosus perlieti karštu vandeniu. Čia taip nuplaunam ir suminkštinam, tada supjaustom.
Kiaušinius sumaišom su cukrum, aliejum ir grietine. Sudedam abrikosus, spanguoles.
Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir sėklom, kokosų drožlėm, dribsniais, cinamonu ir druska.
Viską sumaišom. Orkaitė įkaitinta iki 180 C.
Dedam tešlą į formeles ir kepam apie 30 min.
o dekoravimas kaip ir kas?
Ne, Beata, na kaip tais gramais atmatuot? Viskas is akies tada! Man labiau patinka receptai, matuojami stiklinem ar „cups”, jei gramais, tai niekada neapsiimu, nes arba reikia versti is gramu i „cups”, arba svarstykles nusipirkti. Tik komplikacijos… 🙂
Vakar kepiau tuos keksiukus, rezultatas ne koks, o to priezastis -> neturiu svarstykliu, tad jau sian pirksiu, nes eilini karta suprantu, jog cia ne troskini ruosti, kai gali is akies deti ir pakoreguoti. 🙂
Tikiu, jog keksiukai skanus! 😉
30 g – šaukštas.. 40 g – šaukštas ir dar šiek tiek.. mažas šaukštelis – 10-15 g.. … 0 100 g – pusė puoduko… nors galima dėl tikslumo vieną kartą viską išmatuoti ir turėti galvoje vėliau, kai prireiks.. (…)
Labai skanus keksiukai,o pakoregavus sudeti,pvz. padauginus aviziniu dribsniu,pamazinus miltu(as vietoj ju dejau maltu migdolu-almond meal),pamazinus grietines,+2 3 saukstai pieno(naujas atradimas-migdolu ,lazdyno riesutu pienas),maziau cukraus,daugiau saldesniu dziovintu vaisiu,daugiau seklu visokiu,ir gaunasi labai sveikuoliski keksiukai.O dar geriau vietoj 12 mazu,iskept 7-8didesnius keksus 🙂 Toks vienas keksas+kavos puodelis=pats geriausias pusrytis,nes atsilus orams avizines koses jau labai nebesinori.
Laba 🙂
Niekada nekepiau keksiukų, o kiek pilti į popierines formeles pacios mases? pusė ar pilna?
aciū
Iš tikro skanūs… Bet kaip „paremontuoti” tokį reikalą: viskas pamatuota gramais, bet keksiukai gana stiprokai prilipo prie popierinių „sijonėlių”? Visgi gal kažką netaip padariau? Gal miltų reikėjo daugiau?…