Spausdinti

 

 

 

Odetos Blondinas

0
komentarai
61
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
40 min.

Reikės:

150 g balto šokolado
120 g sviesto
200 g miltų
150 g cukraus
150 g pekano (karijų) riešutų
2 kiaušiniai
1/2 šaukšt. vanilės ekstrakto
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Ištirpiname sviestą kartu su baltu šokoladu virš verdančio vandens.  Kai viskas ištirpsta nuimame nuo viryklės. Į ištirpusio šokolado ir sviesto masę dedame cukrų ir viską gerai išmaišome.

2

Toliau dedame miltus, kiaušinius ir įpilame vanilės ekstrakto. Viską maišome tol, kol masė tampa vientisa. Įdedame žiūpsnelį druskos ir sudedam riešutus. Dar šiek tiek pamaišome, kad riešutai gerai įsimaišytų į pyrago tešlą.

3

Orkaitę įkaitinti iki 170 C.

Reklama
41011
4

Kepimo forma išklojama kepimo popieriumi. Ten supilame visą masę ir kepame  apie 40 min, kol pyragas įgauna auksinę spalvą. Patiekiame, kaip pyragas yra visiškai atšalęs.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Isbandziau ir as sita blondina! is pradziu pasirode, kad mazoka, masciau kept dvi normas, bet apsistojau su viena ir visai nemazai isejo! nesimes i svecius ivertinimui 🙂

  2. Isbandziau ir as sita blondina! is pradziu pasirode, kad mazoka, masciau kept dvi normas, bet apsistojau su viena ir visai nemazai isejo! nesimes i svecius ivertinimui 🙂

  3. vakar kepiau si pyraga, man jis gavosi toks netgi trapus, kaip kokie biscotti panasiai :/ kepiau pagal knyga, kur buvo rasoma naudoti 25*30 cm skardele – labai plonas gavosi… bet skanu 🙂

  4. vakar kepiau si pyraga, man jis gavosi toks netgi trapus, kaip kokie biscotti panasiai :/ kepiau pagal knyga, kur buvo rasoma naudoti 25*30 cm skardele – labai plonas gavosi… bet skanu 🙂

  5. vakar kepiau šį pyragą, puikiai pavyko, ir pasakysiu savo nuomonę dėl riešutų: dėjau reikiamą kiekį anakardžių riešutų ir truputį pekano, tai žinot anakardžiai čia man labiau iš tikrųjų tinka…

  6. vakar kepiau šį pyragą, puikiai pavyko, ir pasakysiu savo nuomonę dėl riešutų: dėjau reikiamą kiekį anakardžių riešutų ir truputį pekano, tai žinot anakardžiai čia man labiau iš tikrųjų tinka…

  7. Siandien kepiau si pyraga:) Labai labai patiko ir man, ir vyrui:) Pavyko tikrai puikiai! Ir naturalus jogurtas tikrai tinka:) Super pyragas!!!

  8. Siandien kepiau si pyraga:) Labai labai patiko ir man, ir vyrui:) Pavyko tikrai puikiai! Ir naturalus jogurtas tikrai tinka:) Super pyragas!!!

  9. laidoje rode,kad dedat apie puse saukstelio kepimo milteliu.cia raso,kad nereikia. Tai nelabai tikslu reikia ar ne?

  10. laidoje rode,kad dedat apie puse saukstelio kepimo milteliu.cia raso,kad nereikia. Tai nelabai tikslu reikia ar ne?

  11. na o mano šeimynėliai neįtikau, dėjau graikinių riešutų, mano skoniui jie irgi šauniai įsipaišė 🙂 Valgiau viena ir vaišinau drauges, tai jos ir išgyrė, labai skanus ir manau smaližiams vertas dėmesio 🙂

  12. na o mano šeimynėliai neįtikau, dėjau graikinių riešutų, mano skoniui jie irgi šauniai įsipaišė 🙂 Valgiau viena ir vaišinau drauges, tai jos ir išgyrė, labai skanus ir manau smaližiams vertas dėmesio 🙂

  13. As toki pat pyraga arba keksiukus kepu tik su pienisku sokoladu :)) Tad labai smagu isbandyti bus nauja varijanta su baltu sokoladu 🙂 Kas idomiausia,kad man sis pyragas arba keksiukai labiau skanus pastoveje..Aciukas 😉 O sodos ar kepimo milteliu tai tikrai nereikia 🙂 PS.butu idomu suzinoti koki sviestuka dedate?Nes uk kiek ziuriu sudetyje daug kur yra bent 1.5% druskos :/ Karta vos nesugadinau kepinio

  14. As toki pat pyraga arba keksiukus kepu tik su pienisku sokoladu :)) Tad labai smagu isbandyti bus nauja varijanta su baltu sokoladu 🙂 Kas idomiausia,kad man sis pyragas arba keksiukai labiau skanus pastoveje..Aciukas 😉 O sodos ar kepimo milteliu tai tikrai nereikia 🙂 PS.butu idomu suzinoti koki sviestuka dedate?Nes uk kiek ziuriu sudetyje daug kur yra bent 1.5% druskos :/ Karta vos nesugadinau kepinio

  15. Labai skanus, tik kietokas gavosi, toks kaip sausainis. Ar toks turi buti ? O gal per ilgai/karstai kepiau?

  16. Labai skanus, tik kietokas gavosi, toks kaip sausainis. Ar toks turi buti ? O gal per ilgai/karstai kepiau?

  17. Sitas BLONDINAS mano namuose vadinamas: „Vyro viliojimo is darbo i namus pyragas” 🙂

  18. Sitas BLONDINAS mano namuose vadinamas: „Vyro viliojimo is darbo i namus pyragas” 🙂

  19. pyragas gavosi minkstai kietas, bet man tas patiko, toks kaip minkstas sausainis:) tik labai jau per saldus. kazin jei cukraus apskritai nedeciau, ar pavyktu? manau to sokolado saldumui pakankamai.. 🙂 ir as taip pat dejau anakardziu riesutus tiek kiek nurodyta, bet kitakart desiu netgi daugiau, jie man labai tiko. o didziausias sio pyrago pliusas – kad greitai ir paprastai paruosiamas 🙂 aciu! 🙂

  20. Na ir as pabandziau si pyraga. Gavosi gerai ir pagaminimas greitas, tik pritariu Ievai, kad tikrai labai per saldus…. Kita karta, kai darysiu, cukraus desiu perpus maziau. Beja, tie pekano riesutai labai tiko. 🙂

  21. Na ir as pabandziau si pyraga. Gavosi gerai ir pagaminimas greitas, tik pritariu Ievai, kad tikrai labai per saldus…. Kita karta, kai darysiu, cukraus desiu perpus maziau. Beja, tie pekano riesutai labai tiko. 🙂

  22. Beata, help… Si blondina kepiau jau gal 10 kartu, bet gal tik pirmus 2 kartus pavyko (o jis toks skanus). Viska darau kaip parasyta knygoje, tad tikrai nesuprantu ka darau blogai. Kokius 3-4cm nuo kepimo formos sonu, piragas buna truputi pakiles, trapus ir traskus, o viduryje – skyle (tiesiog viskas sukrenta). Mano vyras jau nauja pavadinima siam piragui dave – KRATERIS 🙂

  23. Miela, Beata, nutariau ir as si pyraga ismeginti tik kiek kitokiame amplua. Vietoje anakardziu naudojau mogdolu drozles, truputi dejau vanilinio cukraus ir vietoj pyrago mase paverciau keksiukais. Bent jau bandziau…. Rezultatas toks: tesla islipo is formeliu ir susijunge I vientisa kepini. Kad keksiukai iskiltu dejau puse saukstelio kepimo milteliu… Kaip Jus manote, gal ju nereikejo is vis deti? Gal butu buve geriau ayskirti kiausinio trynius ir valtyma isplakti standzios mases kaip keliamaja mase? Ka galetumete patarti? 🙂

  24. Beata , norėjau paklausti , o riešutus reikia susmulkinti ar nesusmulkintus dėti ? (:D)
    O galbūt galima pekano riešutus pakeisti kitais ? Kokie labiausiai tiktų ?

  25. Beata , norėjau paklausti , o riešutus reikia susmulkinti ar nesusmulkintus dėti ? (:D)
    O galbūt galima pekano riešutus pakeisti kitais ? Kokie labiausiai tiktų ?

  26. Skanus! Dejau kelis saukstus jogurto ir siek tiek dziovintu vaisiu. Saldus, traskia plutele, plepant su draugais ar seima pats tas! 🙂

  27. Kepiau šį pyragą ir aš 🙂 vietoje pinijų riešutų dėjau kepintus ir smulkintus lazdyno ir žemės riežutus. Labai tinka! Pyragas gavosi išties klampus, nestoras ir labai skanus! Tik iškilo vienas klausimas.. belydant baltą (Shogeten) šokoladą kartu su sviestu virš garų vonelės vienu metu šokoladas išsilydė ir jau atrodė, kad bus toks vientisas ir susimaišys su sviestu, tačiau staiga jį lyg sutraukė, sušoko į vieną gumulą, sviestas liko sau, šokolado gumulas – sau. Galvojau jau sugadinau reikalą, tačiau dėjau kiaušinius, miltus ir viską su šluotele intensyviai maišiau – nugi išsimaišė tas šokolado gumulas 🙂 tai toks klausimas, ar čia normalu kai taip atsitinka, ar aš tiesiog perkaitinau tą baltą šokoladą? 🙂

Rašyti komentarą