Įdarytos vištos vyniotinis su briuselinių kopūstų garnyru
Vištos vyniotiniui reikės:
Garnyrui reikės:
Gaminimas
Gaminame vyniotinį:
Ryžius nuplauname, užpilame šaltu vandeniu, įmetame kelis stiebelius šafrano ir pastatome virti.
Kol ryžiai verda, atskiriame vištos kaulus nuo mėsos. Perpjauname vištos odą ties nugarkauliu (svarbu naudoti aštrų, bet nedidelį peilį), o tada po truputį atskiriame mėsą nuo kaulų. Kai pasieksite sąnarį, kur vištos šlaunis įstatyta į klubus, spustelėkite ir išnirs, kojelių kaulus paliekame, juos išimsime vėliau. Taip sukdami vištą viską atskiriame nuo pagrindinio karkaso. Tik atsargiai ten kur krūtinėlė, kad neperpjautumėt. Sparnelių galiukus nupjauname, juos pernelyg sudėtinga nuimti…
Kai jau turime visą vištos išklotinę, išpjaustome matomas gysleles nuo šlaunelių ir krūtinėlės, o tas mažesniąsias filė padedame šalia, kad viskas būtų lygu…Viskam užtruksite apie dešimt minučių maksimum, net jei ir nelabai įgudę. Nesakau, kad aš darau tai kas antrą dieną, bet tikrai įmanoma.
Saują nuplautų džiovintų abrikosų supjaustome peiliu ir beriame į dubenį su išvirtais ryžiais. Taip pat beriame saują nuplautų džiovintų spanguolių, suberiame cinamoną, maltus kvapiuosius pipirus, paskaniname druska bei pipirais ir viską išmaišome šaukštu.
Ant stalo patiesiame marlę ar kitą vyniotinio gamybai tinkamą audinį, maistinę plėvelę. Ant jos užpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir lengvai paskirstome ranka, kad mėsa nepriliptų, bei pabarstome druska, kad vyniotinis geriau apskrustų.
Ant paruoštos marlės klojame vištienos išklotinę. Dosniai ją paskaniname druska ir pipirais.
Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
Šaukštu dedame paruoštą įdarą išilgai vištienos išklotinės per vidurį. Keliame vieną marlės kraštą ir atsargiai, prilaikydami pirštais, sukame vyniotinį. Užsukame marlės galus (kaip saldainį). Užlenktas marlės kraštas turi likti apačioje. Špagatu ar kita virvele sutvirtiname vyniotinį: pirmiausiai užrišame kraštus, o sukarpytos virvės atkarpomis vienodais atstumais perrišame vyniotinį. Nukerpame marlės galus, jei jie per ilgi, ir, padėję vyniotinį ant grotelių, šauname į orkaitę kepti. Po grotelėmis pastatykite skardą, kad į ją nulašėtų mėsos sultys. Vyniotinis keps 1,5 val.
Išimtą vyniotinį perpjauname pusiau ir atsargiai išvyniojame iš marlės, suraikome norimo dydžio gabalėliais ir serviruojame lėkštėje su troškintomis daržovėmis.
Gaminame garnyrą:
Nuplautą ir supjaustytą porą sudedame į keptuvėje išlydytą sviestą su alyvuogių aliejumi.
Kol porai kepa, paruošiame briuselinius kopūstus – supjaustome juos ketvirčiais, nuskiname neišvaizdžius lapelius ir beriame į porus keptuvėje. Pabarstome kmynais ir uždengę dangčiu patroškiname 10 minučių.
Kai daržovės pasitroškina, paskaniname druska, pipirais ir įspaudžiame keletą šaukštelių citrinos sulčių. Viską išmaišome ir serviruojame su vištienos vyniotiniu.
Labas vakaras. Daznai apsilankau jusu bloge ir ne viena recepta esu isbandzius. Bet norejau paklaust, kodel jus nepadarot pora nuotrauku, gaminimo eigoj? Nei vienas receptas to neturi, tik pagaminto patiekalo nuotrauka. Gali susidaryt ispudis, kad gal jus tu receptu pati ir nedarot…