Pirmiausia tai apie padažiuką. Turbūt girdėjote apie tartar sauce. Tai padažas iš majonezo, agurkėlių ir kaparėlių, o kiti skoniai jau priklauso nuo savitų receptų. Šitas padažas būtiniausiai siūlomas prie tradicinių fish and chips… ir šiaip skanus dalykas. Aš čia kažkada padariau stiklainėlį prie žuvies. Bet šis padažas tiesiog puikiai tinka prie silkės ir burokėlių…Beskanaujant toliau skaitom čia.
Burokėlių ir silkės salotos su tartar padažu
Salotoms:
Padažui:
Gaminimas
Sukapojame padažui agurkėlius ir kaparėlius iki visiškos smulkmės.
Sumaišome porą šaukštų majonezo su šiek tiek grietinės, įdedame truputėlį garstyčių, citrinos sulčių, druskos pipirų. Tartar padažas gana tirštas.
Sudedame į lėkštę salotų lapus su rukola, ant jų silkės gabaliukus, burokėlių ir obuolių skilteles ir ant viršaus kaparėlių šaukštą. Užpilame tartar padažo šaukštu.
Nu va ir vel Beata mano mintis skaito 🙂 kaip tik is Lietuvos gavau siuntinuka, o ten visokiu gerybiu ir, aisku, silkes nemazai 🙂 Per sventes silke gaminu ‘pataluose’, bet labai jau riebi, nors visu labai megstama, jai ir anglai draugai jau pamilo lietuviska skoni 🙂 todel galvojau reiks gal su kokiais burokeliais gamintis, nes pamenu mama skaniai darydavo ir uzmaciau sitas silkes salotas 🙂 jos lengvesnes ir ne tokios riebios 🙂 butinai savaitgali reiks pasigaminti 🙂