Bulves supjaustome ketvirtadaliais ir dedame virti.
Keptuvėje su aliejumi pakepiname veršieną, o po to jautieną.
Kol mėsa kepa, smulkiai supjaustome svogūną, salierą, morkas, česnakus.
Abiejų rūšių mėsą sudedame į puodą.
Toje pačioje keptuvėje pakepiname svogūną. Vėliau įdedame morkas ir salierus, česnaką. Viską apkepame ir sudedame į puodą.
Į puodą įdedame lauro lapelius, pomidorų pastos, balzamiko acto, druskos, pipirų, supilame jautienos sultinio.
Puodą uždengiame ir troškiname 20 minučių. Po 20 minučių nuimame dangtį ir dar patroškiname.
Nupilame skystį nuo išvirusių bulvių ir jas pagariname puode.
Bulves sutriname ir įdedame sviesto.
Troškinį dedame į kepimo indą, apdengiame bulvių koše ir dedame kepti į 190 orkaitę 45 minutėms.
Sveiki, niekada negaminau šio pyrago, bet vis užklysta mintys pabandyti. :) Sakykit prašau, o pvz. iš vakaro pasitroškinti mėsą ir išsivirti bulvių košę galima ar nelabai? :) Ačiū.
Gyvenu Bostone, JAV. Pyragą mėgsta vaikai, jau veveik suaugę visi. Mėgstu variuoti, vietoj jautienos naudoju kalakuto faršą, pridedu daugiau prieskonių, nes kalakutiena sausesnė ir sprangesnė. Kartais įtarkuoju morką, imbiero milteliai prideda aromato. Tarp mėsos ir bulvių pabarstau kukurūzų, vieną paprastai konservuotų, kitą indelį - trintų. Kartais į mėsą įdedu puodelį pomidorų padažo, o mėsos sultinio -ne.