Jaučio kepenų paštetas
Komentarų: 0
Balandžio 27. 2024
Recepto iliustracija

Jau neabejojama, kad subproduktai yra tikras supermaistas, labai naudingas mūsų sveikatai, tad šį savaitgalį siūlau pasigaminti obuolių sultimis pagardintą jaučio kepenų paštetą.

Porcijos ikona
Porcijos
asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus. Jame apkepame smulkintą svogūną ir sutarkuotą morką. Kepame uždengę dangčiu, kol daržovės suminkštės, išsitroškins jas pagardiname druska, juodaisiais pipirais. Daržovėms suminkštėjus įtarkuojame česnakų skilteles, įdedame čiobrelių šakeles ir dar pakaitiname, kol gardžiai pakvips. Iškepusias daržovės atidedame trumpam į dubenėlį

  2. Supjaustome kepenis smulkesniais gabalėliais. Į tą pačią keptuvę įpilame dar šlakelį aliejaus, jame apkepame kepenų gabaliukus – tik ne visus iškart, kad neperkrautume keptuvės ir jos nepradėtų troškintis. Kepame pavartydami ant abiejų pusių, kol gražiai paskrus. Apkepusius gabalėlius taip pat išimame į atskirą lėkštę ir dedame kepti kitus.

  3. Kai kepenėlės apskrunda, grąžiname jas visas į keptuvę. Pilame stipraus alkoholinio gėrimo ir pakaitiname, kol nugaruos alkoholis. Įtarkuojame muskato riešuto, pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir užpilame obuolių sultimis. Keptuvę uždengiame dangčiu ir patroškiname dar apie 7-10 minučių, kad sultys susikoncentruotų, o kepenėlės spėtų pilnai suminkštėti.

  4. Paskutinis žingsnis – viską sutrinti elektriniu trintuvu. Į jo indą sudedame kepenėles (su visu skysčiu), troškintas daržoves, įpilame lydyto sviesto, beriame juodųjų pipirų. Viską sutriname iki tyrės konsistencijos. Paragaujame, ar netrūksta druskos. Paštetą perpilame į serviravimo indą ar kelis indelius ir atvėsiname.

Komentarai

Komentarų nėra.

Rašyti komentarą