Neįsivaizduojamas skandinavų Kalėdų tradicijų atributas. Gražu ir dovanoti, smagu gaminti, skanu valgyti. Tik reikia laiko iškepti tešlą, pasigaminti glajų, sulipdyti sienas, dekoruoti. Bet verta.
Jūs galite ir patys nesunkiai nusipiešti, kokios formos ir kokio dydžio namelį norėsite kepti. Ingredientų čia pakaks tikrai nemažam namui.
Interneto platybėse taip pat gausu įvairiausių ir įmantriausių namelių brėžinių.
Sviestą gerai išsukame su cukrumi ir karamelės sirupu.
Tada mušame kiaušinius, beriame prieskonių ir druskos, plakame elektriniu plakikliu ar pamaišome šaukštu.
Dabar beriame miltus ir išminkome tešlą. Tešla turi būti kietoka. Jei per kieta, įpilkite šaukštą aliejaus ar vandens.
Tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir išpjauname pasirinkto namelio formeles (grindys, sienos, stogo šlaitai). Jei jūsų namelis bus su durimis ir langais, juos išpjaukite jau dabar. (Priklausomai nuo brėžinio, galite kepti vieną didelį namelį ar kelis mažesnius)
Formeles kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min.
Iškepusias formeles paliekame atvėsti, tuo metu gaminame glajų.
Į dubenį mušame kiaušinių baltymus, beriame žiupsnelį citrinų rūgšties. Paplakame šakute ar šluotele, kad baltymai lengvai suputotų.
Beriame dalimis cukraus pudrą ir vis maišome. Masė turi būti klampi ir vis tvirtėti, kad greitai ir patikimai sustingtų.
Glajumi sulipdome namelio sienas, konditeriniu švirkštu glajumi taip pat galite dekoruoti namelį – piešti juosteles, gėlytes ar kokius tik norite ornamentus.
imbibers labai sveika ir tirria skanu...
Sveiki!
Kur dingo video, kur Beata šį tešlos receptą rodė ir Suomijos ambasadoriene irgi filmavosi?